Gazdaság

Kompenzációt kapnak az ex-katás futárok

Kompenzációt kapnak az ex-katás futárok

2022. augusztus 11., csütörtök
Kompenzációt kapnak az ex-katás futárok

Nem maradhatnak a katás rendszerben a Wolt-futárok, így a cég kompenzációs rendszert épít ki nekik szeptembertől.

A cég tájékoztatása szerint míg a katás adózás a bértől függetlenül mindenki számára ugyanannyi adóval járt, az átalányadózás azok számára jár jelentősebb adóköltség-emelkedéssel, akik több pénzt keresnek.

Azonban a legtöbb ételfutár főállás mellett vagy diákként végzi ezt a tevékenységet, számukra pedig az átalányadózás nem jelent jelentősebb adóterhet.

Akik azonban kevesebb kiszállítást végeznek, azoknak kompenzációt biztosít a cég. Emellett a megnövekedett adminisztrációban és segíti a partnereket: kedvezményes árakkal dolgozó könyvelő-partnereket ajánl.

Az új szabályokról azután született a cégen belül döntés, hogy egy felmérés keretében megállapították: a futárok 80%-a szeptembertől átalányadósként folytatná tovább a tevékenységét.

A Wolt platform-modelljének fontos eleme, hogy a futár közvetlenül a vásárlónak számláznak, a kiszállítási díjból a cég nem részesedik. A futárok ezen felül a Wolttól és azon keresztül az éttermektől és a kereskedőktől is kapnak juttatás, mint például a marketing és a távolság utáni díj, valamint ha egy szállítás extra súllyal jár.

Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta: a cég hosszú távon tervez partnereivel, ezért is fektetnek most az adóteher-könnyítésbe. A szállítási díj azonban külső gazdasági tényezőktől, így az inflációtól is függ.

(Portfolio)
Kép forrása: Pénzcentrum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.