Közélet

Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről

Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről

2022. augusztus 25., csütörtök
Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről

Katonai konvoj közlekedik pénteken reggeltől Szentes és Hajdúhadház között - hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszatérnek Hajdúhadházra. Emiatt pénteken a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Szentesről Gyomaendrődön, Szeghalom-Berettyóújfalun, az M35-ös autópályán és a 4-es főúton keresztül Hajdúhadházig; valamint Szentesről Kunszentmártonon, Martfűn, Rákóczifalván, Szolnokon, Szajolon, Kenderesen, Püspökladányon, a 4-es főúton és Debrecenen keresztül Hajdúhadházig.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Kérnek továbbá mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek - olvasható a HM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.