Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Katonai konvoj közlekedik pénteken reggeltől Szentes és Hajdúhadház között – hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszatérnek Hajdúhadházra. Emiatt pénteken a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Szentesről Gyomaendrődön, Szeghalom-Berettyóújfalun, az M35-ös autópályán és a 4-es főúton keresztül Hajdúhadházig; valamint Szentesről Kunszentmártonon, Martfűn, Rákóczifalván, Szolnokon, Szajolon, Kenderesen, Püspökladányon, a 4-es főúton és Debrecenen keresztül Hajdúhadházig.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Kérnek továbbá mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek – olvasható a HM közleményében.

Előző sztori

Botrány: cseppet sem nézőbarát döntések után sincs szó kárenyhítésről a Szabadtérin

Következő sztori

A pápánál tett látogatást Novák Katalin