Közlekedés

Figyeljünk holnaptól: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

Figyeljünk holnaptól: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

2022. augusztus 31., szerda
Figyeljünk holnaptól: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

A Magyar Közút közleményben hívja fel a figyelmet, hogy kezdetét veszi csütörtökön az újabb iskolai tanév, ezért forgalomnövekedésre kell számítani szerte az országban.

Mint írják, nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton megnövekszik majd a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban.

Tavaly Szegeden is hatalmas dugók alakultak ki a becsengetés reggelén.

https://szegedma.hu/2021/09/ilyen-a-reggeli-dugohelyzet-szegeden

A Magyar Közút arra figyelmeztetett mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen. Az utazás előtt pedig érdemes az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon tájékozódni - tették hozzá.

Kiemelték, hogy az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel kell közlekedni az oktatási intézmények környékén.

A közútkezelő arra is kérte az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.