Figyeljünk holnaptól: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közút közleményben hívja fel a figyelmet, hogy kezdetét veszi csütörtökön az újabb iskolai tanév, ezért forgalomnövekedésre kell számítani szerte az országban.

Mint írják, nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton megnövekszik majd a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban.

Tavaly Szegeden is hatalmas dugók alakultak ki a becsengetés reggelén.

A Magyar Közút arra figyelmeztetett mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen. Az utazás előtt pedig érdemes az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon tájékozódni – tették hozzá.

Kiemelték, hogy az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel kell közlekedni az oktatási intézmények környékén.

A közútkezelő arra is kérte az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Előző sztori

Három napig a gólyáké a Partfürdő

Következő sztori

Nem ez volt a legjobb reggele az SZKT-nak