Hírzóna

Fejújították a tiszaszigeti orvosi rendelőt

Fejújították a tiszaszigeti orvosi rendelőt

2022. augusztus 25., csütörtök
Fejújították a tiszaszigeti orvosi rendelőt

Gyopáros Alpár a Csongrád-Csanád megyei település felújított orvosi rendelőjében arról beszélt, hogy olyan pályázatokat hirdetnek meg és olyan támogatási eszközökkel élnek, amelyeket maguk a falvakban élők kérnek.

Az eredményekről kifejtette: az első pályázatok 2019 elején történt meghirdetése óta 30 ezer nyertes pályázatot hirdettek ki országszerte 3000 kistelepülésen, azok összértéke meghaladja a 300 milliárd forintot.

A programban többek között szociális, oktatási és közigazgatási célokat fogalmaztak meg.

Gyopáros Alpár szavai szerint köztudott, hogy orvoshiány van Magyarországon, ami a falvakat sújtja a legjobban, majd szólt arról is, hogy szükségessé vált a infrastruktúra és az orvosi eszközállomány fejlesztése is. Mint emlékeztetett, az orvoshiány mérséklésére háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok számára is alakítanak ki szolgálati lakásokat az ország számos pontján.

A kormánybiztos összesítése szerint az alapellátás fejlesztésére eddig több mint 25 milliárd forintot biztosítottak a Magyar falu programból,

170 szolgálati lakást építettek vagy újítottak fel, több mint 600 orvosi rendelőt újítottak fel és minden pályázó település - szám szerint több mint 1700 - forrást nyert orvosi eszközök beszerzésére.

Kitért arra is, hogy az önkormányzatok mellett a pályázatok kedvezményezettjei a civil és egyházi szervezetek, iskolafenntartók, tankerületek, továbbá több mint 7000 kivállalkozás is nyert támogatást, valamint elindították a kisboltok fejlesztését és újak nyitását célzó programelemet is.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.