Sport

Ennyi volt: már nem a Szegedet cserben hagyó Dragan Vukmir a Diósgyőr edzője

Ennyi volt: már nem a Szegedet cserben hagyó Dragan Vukmir a Diósgyőr edzője

2022. augusztus 23., kedd
Ennyi volt: már nem a Szegedet cserben hagyó Dragan Vukmir a Diósgyőr edzője

„Közös megegyezéssel és azonnali hatállyal szerződést bontott a DVTK és Dragan Vukmir” – közölte a miskolci klub hivatalos honlapja.

Mint ismert, április elején nagy port kavart, amikor Dragan Vukmirt nevezték ki a Diósgyőri VTK vezetőedzőjének, ugyanis ezt megelőzően a feljutást érő második helyen álló DVTK menesztette posztjáról Kondás Elemért, míg Vukmir az akkor harmadik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémiával bontott szerződést. Mindez egy héttel azután történt, hogy a Szeged 5-0-ra kiütötte idegenben a Diósgyőrt.

Vukmir osztályváltással kapcsolatos "mesteri" terve végül füstbe ment: a Vasas mögött a Kecskemét jutott fel az élvonalba, megelőzve a DVTK-t és a Szegedet is.

Kondás Elemér később a Csakfocinak adott interjújában azt mondta: Vukmir kinevezésével két csapatot sikerült tönkretenni.

A feljutásra aspiráló miskolciak az elvárásokhoz képest gyengén kezdték az új idényt: az első öt fordulóban mindössze hat pontot gyűjtöttek, legutóbb Pécsett szenvedtek 4-3-as vereséget, így jelenleg csupán a tizenharmadik helyen szerénykednek a táblázaton, miközben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kilenc ponttal a hatodik.

Dragan Vukmir irányításával a Diósgyőr 12 bajnoki meccsen 5 győzelem mellett 2 döntetlent és 5 vereséget könyvelhetett el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.