Közélet

Elkezdett spórolni a Belvárosi mozi is

Elkezdett spórolni a Belvárosi mozi is

2022. augusztus 18., csütörtök
Elkezdett spórolni a Belvárosi mozi is

Szabó Éva Andrea a Belvárosi mozi vezetője lapunknak elmondta, arra számítanak, hogy a filmszínház rezsije a többszörösére fog növekedni, de konkrét számokat még nem tudnak. Hozzátette, máris elkezdték a takarékoskodást, egyúttal próbálnak olyan intézkedéseket hozni, amelyek a nézőket nem károsítják.

Arra a kérdésre, miszerint hogyan tudják kigazdálkodni a rezsiemelkedés jelentette többlet kiadást, azt mondta, erre még senki nem tud válaszolni pillanatnyilag, de az biztos, hogy kell valamilyen stratégia - ezen már dolgoznak. Szabó Éva Andrea megemlítette, a filmterjesztési terület szakemberei legközelebb a miskolci Cinefesten fognak összejönni, a konferencia egyik témája ez lesz. Hozzátette, várják azt is, lesz-e valamilyen kormányzati segítség, útmutatás ezen a téren.

Kérdésünkre elmondta, nemrégiben szerényen emeltek a jegyáraikon, most egyelőre nem terveznek újabb emelést. Arra is kitért, nem szeretnék csökkenteni a vetítések számát, bár lehet, hogy rákényszerülnek. Kérdés, hogy ezzel lehetne-e jelentős megtakarítást elérni.

Egyelőre nem emelik a jegyárakat a szegedi mozik

Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója a Telexnek nyilatkozva elmondta, szerinte még kell ahhoz pár hónap, hogy pontosan átlássák a várható rezsit. Egyelőre nem tudják, mekkorára dagadnak náluk a rezsiárak, de mivel a mozijaik bevásárlóközpontokban vannak, így eddig is eleve magasabb rezsivel működtek, mert a bevásárlóközpontok nem egyetemes szolgáltatótól vásárolnak – derül ki a cikkből.

Buda Andrea elmondta, egyelőre ezeket az árakat nem a nézőkön akarják behajtani. A jegyárakon még nem terveznek emelni, legalábbis az év végi szokásos emelésen túl.

Szeretnénk, hogy a mozizás elérhető szórakozásként maradjon meg az embereknek”

– mondta Buda, aki szerint ők a belső működésen tudnak majd valamennyire spórolni. Ráadásul ősszel átállnak a téli nyitvatartásra is, így a nyárhoz képest két órával később, délben nyitnak a mozik, ezen is tudnak majd takarékoskodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.