A pápánál tett látogatást Novák Katalin

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vatikánban, Ferenc pápa fogadta Novák Katalin államfőt csütörtökön. A magánaudiencia után a köztársasági elnök úgy fogalmazott: elkezdődhet a felkészülés az egyházfő magyarországi fogadására.

Csütörtökön 40 perces magánaudiencián járt a katolikus egyházfőnél Novák Katalin. A találkozónak három fő témája volt: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatás, az ukrajnai háború és a családok támogatása.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a találkozón hivatalos meghívólevelet adott át Ferenc pápának, egyúttal arra kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra. A főpásztor megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás, így elkezdődhet a pápalátogatás előkészítése Novák szerint. A látogatásra jövő tavasszal kerülhet sor.

Ferenc pápával az ukrajnai háború kapcsán megállapították, hogy “közös érdek” a mielőbbi béke.

“Ferenc pápa a békéért imádkozik, a békéért szólal fel, és megtesz mindent, amire lehetősége van, hogy a béke követe lehessen” – hangoztatta az államfő.

Novák elmondása szerint beszélt Ferenc pápával a hagyományos családi értékek, a hagyományos családmodell megőrzése melletti kiállás fontosságáról, “főleg most, amikor oly sokan támadják ezeket a hagyományos értékeket”.

A beszélgetés után az államfő férjével pápai áldásban is részesült – erről már a szegedi politikus Facebook-oldala tanúskodik.

(via MTI)

Előző sztori

Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről

Következő sztori

Fejújították a tiszaszigeti orvosi rendelőt