Tovább bonyolítja a menetrendet az SZKT

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 11-től az alig egy hónapos nyári menetrend tovább bonyolódik, méghozzá nem is kicsit: megszűnik az 1-es villamos.

Menetrendi változásokat vezet be a jövő héttől a troli- és a villamosvonalakon a Szegedi Közlekedési Társaság. A legfontosabb változtatás talán, hogy

  • az 1-es villamosvonalon a járatok közlekedése megszűnik, helyette az 1-es jelzésű tram-train közlekedik majd Szeged és Rókus vasútállomás között.
  • A 4V vasútvonalon forgalomszervezési okok miatt munkanapokon a járatok Kecskés végállomásról történő indulási idejei módosulnak, valamint egyes esetekben az Anna-kúti átszállás Tarján irányban a 3-as jelzésű villamosra biztosított. A pótlójárat módosított közlekedése előreláthatólag a vágányzár végéig, azaz augusztus 31-ig maradnak érvényben.

A trolibuszok rendszere a múlt hónapban alaposan megváltozott, mivel módosult a 9-es vonala, megszűnt a 7-es, és új, 6-os jelzésű troli indult.

Ezeknek a menetrendi idejét finomhangolta tovább a társaság.

  • Az 5-ös járatok munkanapokon csúcsidőben a 8-12 perc helyett 20 percenként közlekednek, a 6-os vonali járatokkal hangolva, az 5-ös és 6-os járat közös szakaszán (Újszeged, Gyermekkórház és Vértó megállóhelyek között) 10 perces követést biztosítva.
  • A 8-as és a 10-es vonalon a járatok munkanapokon csúcsidőben a 10-12 perc helyett 15 percenként közlekednek.
  • A 9-es és 19-es vonalon a járatok Lugas utcai / Tarján, Víztorony téri indulási idejei forgalomszervezési okok miatt módosulnak, a követési idő nem változik.

(SZKT)

Előző sztori

Szörfösök lephetik el a Tiszát Szegednél

Következő sztori

Újraindul a Mátrai Erőmű, speciális határvédelmi alakulat jön létre