Közlekedés

Tovább bonyolítja a menetrendet az SZKT

Tovább bonyolítja a menetrendet az SZKT

2022. július 7., csütörtök
Tovább bonyolítja a menetrendet az SZKT

Július 11-től az alig egy hónapos nyári menetrend tovább bonyolódik, méghozzá nem is kicsit: megszűnik az 1-es villamos.

Menetrendi változásokat vezet be a jövő héttől a troli- és a villamosvonalakon a Szegedi Közlekedési Társaság. A legfontosabb változtatás talán, hogy

  • az1-esvillamosvonalon a járatok közlekedésemegszűnik, helyette az 1-es jelzésű tram-train közlekedik majd Szeged és Rókus vasútállomás között.
  • A4Vvasútvonalon forgalomszervezési okok miatt munkanapokon a járatok Kecskés végállomásról történő indulási idejei módosulnak, valamint egyes esetekben az Anna-kúti átszállás Tarján irányban a 3-as jelzésű villamosra biztosított. A pótlójárat módosított közlekedése előreláthatólag a vágányzár végéig, azaz augusztus 31-ig maradnak érvényben.

A trolibuszok rendszere a múlt hónapban alaposan megváltozott, mivel módosult a 9-es vonala, megszűnt a 7-es, és új, 6-os jelzésű troli indult.

Ezeknek a menetrendi idejét finomhangolta tovább a társaság.

  • Az5-ösjáratok munkanapokon csúcsidőben a8-12 perc helyett 20 percenként közlekednek, a6-osvonali járatokkal hangolva, az 5-ös és 6-os járat közös szakaszán (Újszeged, Gyermekkórház és Vértó megállóhelyek között) 10 perces követést biztosítva.
  • A8-asés a10-esvonalon a járatok munkanapokon csúcsidőben a10-12 perc helyett 15 percenként közlekednek.
  • A9-esés19-esvonalon a járatok Lugas utcai / Tarján, Víztorony téri indulási idejei forgalomszervezési okok miatt módosulnak, a követési idő nem változik.

(SZKT)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.