Politika

Szétküldte Orbán beszédét a DK Brüsszelben

Szétküldte Orbán beszédét a DK Brüsszelben

2022. július 25., hétfő
Szétküldte Orbán beszédét a DK Brüsszelben

Minden európai parlamenti képviselőnek elküldte a Demokratikus Koalíció Orbán tusványosi beszédének ,,kevert fajokról" szóló mondatait.

Ujhelyi István EP-képviselő szerint Deutsch Tamás, a fidesz EP-delegációjának vezetője ugyan kiküldte az EP képviselőinek az Orbán tusványosi beszédéről szóló közleményt, abból azonban hiányoztak a nagy felháborodást keltett, ,,kevert fajokról" szóló mondatok.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője hétfőn a párt Facebook oldalára feltöltött rövid videóban azt fejtette ki, hogy nem lepődtek meg, amiért csak ,,cenzúrázva" kapták meg a brüsszeli képviselők a beszédet.

Barkóczi szerint ugyanis mindenki számára világos, hogy Európában a ,,fajelméleti fejtegetés" elfogadhatatlan. Dobrev Klára EP-képviselő ezért elküldte még egyszer a teljes beszédet a képviselőknek.

Barkóczi Balázs szerint az eset pedig tovább mélyítheti a kormányfő és az Európa közötti szakadékot.

(via Magyar Hang)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.