//
KÉPGALÉRIA!

Szentesi Fúvósok a Móra-parkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi nagy sikerű fúvós térzene idén júliusban is folytatódott a Móra-parkban. Tegnap este Szentes Város Fúvószenekara szórakoztatta a szép számmal kilátogató, zeneszerető közönséget.

Az együttes 1997-től egyesületi keretek között tevékenykedik. Az elmúlt években sok, szép siker kapcsolódott az együttes szerepléseihez. Több versenyen, fesztiválon indul el a zenekar, ahol legtöbbször előkelő helyezést, minősítést ért el.

Tagjai között az általános iskolai tanulótól a nyugdíjasig minden korosztály képviselve van. Az együttes műsorán a magyar történelmi indulóktól kezdve a klasszikus átiratokon keresztül a kortárs komoly- és könnyűzenéig szinte minden stílusú mű megtalálható. 

A zenekar az országos minősítésen elnyerte a „Fesztiválzenekar” megtisztelő címet, Csongrád Megye Közgyűlése pedig több évtizedes sikeres működéséért 1993-ban Alkotói Díjjal jutalmazta. 1999-ben az Egri Nemzetközi Zenei Versenyen Aranydiplomát, 2000-ben Siklóson a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen III. helyezést, 2001-ben pedig Jastrzebie Zdrójban (Lengyelország) a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen „Nagydíjat” nyert. A 2002-ben Békéscsabán megrendezett „Zenit” Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen a zsűri Nívó Díjban részesítette a fúvósegyüttest.

Előző sztori

Az aszály ellenére is van remény a megmaradásra a homokhátsági gazdáknak

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Járműszentelés a Torontál téren