Közélet

Szentesi Fúvósok a Móra-parkban

Szentesi Fúvósok a Móra-parkban

2022. július 31., vasárnap
Szentesi Fúvósok a Móra-parkban

Az együttes 1997-től egyesületi keretek között tevékenykedik. Az elmúlt években sok, szép siker kapcsolódott az együttes szerepléseihez. Több versenyen, fesztiválon indul el a zenekar, ahol legtöbbször előkelő helyezést, minősítést ért el.

Tagjai között az általános iskolai tanulótól a nyugdíjasig minden korosztály képviselve van. Az együttes műsorán a magyar történelmi indulóktól kezdve a klasszikus átiratokon keresztül a kortárs komoly- és könnyűzenéig szinte minden stílusú mű megtalálható. 

A zenekar az országos minősítésen elnyerte a „Fesztiválzenekar” megtisztelő címet, Csongrád Megye Közgyűlése pedig több évtizedes sikeres működéséért 1993-ban Alkotói Díjjal jutalmazta. 1999-ben az Egri Nemzetközi Zenei Versenyen Aranydiplomát, 2000-ben Siklóson a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen III. helyezést, 2001-ben pedig Jastrzebie Zdrójban (Lengyelország) a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen „Nagydíjat” nyert. A 2002-ben Békéscsabán megrendezett „Zenit” Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen a zsűri Nívó Díjban részesítette a fúvósegyüttest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.