Országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket – közölte az SZTE.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara immár kilencedik alkalommal látja vendégül a középiskolásokat. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba idén 40-nél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra.

Rendkívül fontos számunkra, hogy minél szorosabb kapcsolatot ápoljunk a középiskolákkal, amelynek a tábor kiváló lehetőséget biztosít a tehetséggondozási tevékenységünk keretében. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a pályaválasztás előtt állók, hiszen idén is sok középiskolás diákot láthatunk vendégül, akik összesen 14 szakmai, illetve 6 szabadidős programon vehetnek részt.

mondta az esemény megnyitóján Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.

Hozzátette, az érettségi előtt álló fiatalok számára hasznos betekintést nyújt a tábor a gazdasági és pénzügyi összefüggések megértésébe, ezáltal pedig segíti a pályaválasztást is. Bízunk benne, hogy a jövőben is meg tudjuk rendezni tehetséggondozó táborunkat és jövőre a X. EcoCamp résztvevőit láthatjuk vendégül.

A Gazdaságtudományi Kar eredeti célkitűzése a lakosság pénzügyi kultúrájának javítása volt, hiszen a korábbi felmérések arra világítottak rá, hogy ez elmarad az elvárt szinttől.

A Kar oktatói ennek fejlesztése érdekében a tábor keretében kívánják a pénzügyi tudatosságot erősíteni, elsősorban a fiatal korosztály körében.

Az elmúlt években már nemcsak a pénzügyi ismeretek, hanem menedzsment, marketing, turizmus, valamint statisztika, prezentációs technikák és vállalkozóvá válás is hangsúlyosan jelenik meg a szakmai előadások között.

A programok során játékos formában, interaktív módon sajátíthatják el ezeket az ismereteket a diákok egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, illetve a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől.

Emellett fiatal vállalkozókkal is találkozhatnak egy startup kerekasztal beszélgetés során a táborozók, amelyen a beszélgetés résztvevői betekintést nyújtanak abba, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy fiatalnak, ha egyetemi évei során egy vállalkozói ötletet szeretne megvalósítani.

Előző sztori

Botka László és a kilövési engedély

Következő sztori

Hegedűs Zsuzsa megbocsátott, okafogyottnak nevezte lemondását, de nem vonja vissza