Egyetem

Országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

Országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

2022. július 29., péntek
Országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

Két év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket – közölte az SZTE.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara immár kilencedik alkalommal látja vendégül a középiskolásokat. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba idén 40-nél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra.

Rendkívül fontos számunkra, hogy minél szorosabb kapcsolatot ápoljunk a középiskolákkal, amelynek a tábor kiváló lehetőséget biztosít a tehetséggondozási tevékenységünk keretében. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a pályaválasztás előtt állók, hiszen idén is sok középiskolás diákot láthatunk vendégül, akik összesen 14 szakmai, illetve 6 szabadidős programon vehetnek részt.

mondta az esemény megnyitóján Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.

Hozzátette, az érettségi előtt álló fiatalok számára hasznos betekintést nyújt a tábor a gazdasági és pénzügyi összefüggések megértésébe, ezáltal pedig segíti a pályaválasztást is. Bízunk benne, hogy a jövőben is meg tudjuk rendezni tehetséggondozó táborunkat és jövőre a X. EcoCamp résztvevőit láthatjuk vendégül.

A Gazdaságtudományi Kar eredeti célkitűzése a lakosság pénzügyi kultúrájának javítása volt, hiszen a korábbi felmérések arra világítottak rá, hogy ez elmarad az elvárt szinttől.

A Kar oktatói ennek fejlesztése érdekében a tábor keretében kívánják a pénzügyi tudatosságot erősíteni, elsősorban a fiatal korosztály körében.

Az elmúlt években már nemcsak a pénzügyi ismeretek, hanem menedzsment, marketing, turizmus, valamint statisztika, prezentációs technikák és vállalkozóvá válás is hangsúlyosan jelenik meg a szakmai előadások között.

A programok során játékos formában, interaktív módon sajátíthatják el ezeket az ismereteket a diákok egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, illetve a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől.

Emellett fiatal vállalkozókkal is találkozhatnak egy startup kerekasztal beszélgetés során a táborozók, amelyen a beszélgetés résztvevői betekintést nyújtanak abba, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy fiatalnak, ha egyetemi évei során egy vállalkozói ötletet szeretne megvalósítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.