Politika

Novák Katalin nem látja kényszerítő indokát az alkotmánymódosításnak

Novák Katalin nem látja kényszerítő indokát az alkotmánymódosításnak

2022. július 23., szombat
Novák Katalin nem látja kényszerítő indokát az alkotmánymódosításnak

A köztársasági elnök úgy látja, alkotmányos kötelezettségének tett eleget, amikor július 22-én aláírta az Alaptörvény tizenegyedik módosítását.

Novák Katalin a közösségi oldalán azt írta, „azAlaptörvény jogrendszerünk alapja: mérce az állampolgároknak, köti a törvényhozókat, a bírókat, a Kormányt és a köztársasági elnököt is”. Hozzátette, értékmérő szerepét akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak.Kiemelte, mégis előállhat olyan helyzet, melyben változtatni kell rajta.

Különösen igaz ez február óta, hiszen a háború miatt az ország helyzete és mindennapi életünk körülményei drámaian változnak

– fogalmazott Novák Katalin.

"A kedden megszavazott alkotmánymódosításnak azonban nem látom kényszerítő indokát. Alkotmányos kötelezettségemnek tettem eleget, amikor a mai napon az Alaptörvény tizenegyedik módosítását aláírtam." – zárta sorait a köztársasági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.