Novák Katalin nem látja kényszerítő indokát az alkotmánymódosításnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A köztársasági elnök úgy látja, alkotmányos kötelezettségének tett eleget, amikor július 22-én aláírta az Alaptörvény tizenegyedik módosítását. 

Novák Katalin a közösségi oldalán azt írta, „az Alaptörvény jogrendszerünk alapja: mérce az állampolgároknak, köti a törvényhozókat, a bírókat, a Kormányt és a köztársasági elnököt is”. Hozzátette, értékmérő szerepét akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak. Kiemelte, mégis előállhat olyan helyzet, melyben változtatni kell rajta.

Különösen igaz ez február óta, hiszen a háború miatt az ország helyzete és mindennapi életünk körülményei drámaian változnak

– fogalmazott Novák Katalin.

“A kedden megszavazott alkotmánymódosításnak azonban nem látom kényszerítő indokát. Alkotmányos kötelezettségemnek tettem eleget, amikor a mai napon az Alaptörvény tizenegyedik módosítását aláírtam.” – zárta sorait a köztársasági elnök.

Előző sztori

Fellélegezhetünk? A havi átlagfogyasztáshoz mér az MVM

Következő sztori

Orbán Viktor medvét látott Székelyföldön