Sport

Mindkét idei BL döntős a Pick Szeged csoportjában a BL-ben

Mindkét idei BL döntős a Pick Szeged csoportjában a BL-ben

2022. július 1., péntek
Mindkét idei BL döntős a Pick Szeged csoportjában a BL-ben

A Pick Szeged, a magyar bajnok jogán az első kalapból, a Veszprém, mint szabadkártyás, a harmadik kalapból várta a sorsolást. A szabályok szerint a két magyar csapat nem kerülhetett egy csoportba.

A Szeged a B csoport első pozíciójába került, az első kalapból a BL győztes Barca került még oda. A második kalapból a BL-be visszatérő szlovén Celje, és a BL döntős Kielcet sorsolták a Pick mellé. A harmadik kalapból nem kellett sorsolni az országszabály miatt, így a Nantes és Final4-ben bronzérmes Kiel került a szegedi csoportba. A negyedik körben az Aalborg helye biztos volt a B csoportban, a sorsolás után pedig az Elverum került nyolcadiknak oda.

A csoport: Telekom Veszprém (magyar), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), GOG Gudme (dán), Porto (portugál), Orlen Wisla Plock (lengyel), Dinamo Bucuresti (román), PPD Zagreb (horvát)

B csoport: Pick Szeged, Barcelona (spanyol), Lomza Industria Kielce (lengyel), HBC Nantes (francia), THW Kiel (német), RK Celje PL (szlovén), Aalborg HB (dán), Elverum HB (norvég)

GARANTÁLTAN TELTHÁZAS MECCSEK LESZNEK MÁR A CSOPORTKÖRBEN

-Szemre talán a nehezebb csoportba kerültünk, mindkét BL döntős ellen játszunk már ebben a körben. A szurkolóink nagyszerű meccseket láthatnak a Pick Arénában, ahol egészen biztos, hogy több meccsen is telt ház előtt játszunk. Ahhoz hogy Kölnbe jussunk rangadókat kell nyerni már a csoportban, erre készülünk júliustól. Fontos, hogy az első négy hely valamelyikén végezzünk ebben a körben, mert akkor ebből a csoportból nem kaphatunk vissza csapatot az elődöntőig-értékelte a sorsolást lapunknak Bodó Richárd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.