Krimi

Lövöldözés a magyar-szerb határon: halálos áldozata is van a migránsháborúnak

Lövöldözés a magyar-szerb határon: halálos áldozata is van a migránsháborúnak

2022. július 2., szombat
Lövöldözés a magyar-szerb határon: halálos áldozata is van a migránsháborúnak

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre– számol be az MTI.

Mint írják, a szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint a sérülések mindegyikét lőfegyver okozta, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves lány van.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Tűzparancsot adtak ki

Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta: nem hivatalos információk szerint egy pakisztáni és afganisztáni banda támadt egymásra. Az már hivatalos, hogy fegyveres leszámolás történt.

„A szabadkai kórházban hat migránst láttak el, akik tűzfegyverek által okozott sebeket szereztek. Egy halottról tudunk eddig” – emelte ki a tudósító.

Alexander Vulin szerb belügyminiszter is a helyszínre érkezett, hogy a rendőrök munkáját felügyelje.

Egy migránscsoport még szökésben van, állítólag a rendőrökre is lőttek, akik tűzparancsot kaptak.

A csendőrség is részt vesz az akcióban, kutyákkal és nagy erőkkel golyóálló mellényben keresik a szökésben lévő bandát. Várhatóan elfogásuk után kitoloncolják őket.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.