Leállt a betegfelvétel a szegedi urológián, de nem úgy, ahogy azt elterjesztették

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első ízben Dr. Kunetz Zsombor számolt be arról egy Facebook-posztban, hogy augusztus elejéig leáll a teljes urológiai ellátás. Az SZTE álláspontja szerint azonban ez nem igaz.

A szakember Müller Cecília levelét tette közzé, melyhez hozzáfűzte: a ,,személyi feltételek átmeneti hiánya miatt” lemondja a teljes urológiai ellátást a Szegedi Tudományegyetem.

Kunetz a felháborodott hangvételű posztjában arról ír, hogy ezt még az alapítványi fenntartású egyetem sem teheti meg.

Ő ugyanis arról ír, hogy a levél alapján július 22-től augusztus elejéig a teljes ellátás leáll, beleértve a bonyolultabb urológiai onkológia műtéti ellátásokat is.

Ezzel szemben kérdésünkre a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ honlapján is megjelent betegtájékoztatóra hívta fel a figyelmünket:

Eszerint ,,az Urológiai Klinikán betegség miatt átmenetileg, előreláthatóan 2022.08.01. napjáig a fekvőbeteg felvétel szünetel. A járóbeteg ellátás és a jelenleg is bent fekvő betegek ellátása zavartalanul folyik.”

A hírhez hozzátartozik, hogy nem csupán az Urológiai Klinikán állt le részlegesen a betegellátás: július elseje óta a Pszichiátria Ambulanciára sem vesznek fel járóbetegeket, ráadásul ott ez egészen augusztus 21-ig marad így.

Előző sztori

Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Következő sztori

Lemondott a miniszterelnöki megbízott Orbán tusványosi beszéde miatt, komoly vita alakult ki