Közélet

Knezevics Viktor lesz az SZKT új ügyvezető igazgatója

Knezevics Viktor lesz az SZKT új ügyvezető igazgatója

2022. július 5., kedd
Knezevics Viktor lesz az SZKT új ügyvezető igazgatója

Knezevics Viktor, a szegedi British Petrol egykori igazgatója pótolhatja Majó-Petri Zoltán helyét.

A tegnapi közgyűlésen egyebek mellett az SZKT megüresedett ügyvezető igazgatói pozíciójáról is szavaztak. A posztra három pályázat érkezett, a Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság pedig a pályázók meghallgatása után Knezevicset javasolta a pozíció betöltésére. A pályázatot az önkormányzat nem volt köteles kiírni, a ,,rend kedvéért" mégis megtették.

Szabó Bálint független képviselő ezen napirend vitájában arról beszélt: szerinte érzékelhetően Knezevics volt a városvezetés favoritja, mivel az önkormányzati lakájmédia ,,PR-cikket" készített vele.

Knezevics Viktor a British Petrol szegedi ikirendeltségének igazgatója volt a cég városba költözésekor. A Pro Urbe-díjas szakemberrel szemben egy elsőéves mesterszakos gazdaságtan-hallgató, Riczel Richárd László, illetve a Lechner Nonprofit Kft. osztályvezetője, Orbán Kristóf Bertalan maradt alul.

Knezevics a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, 11 évig dolgozott a British Petrol szegedi kirendeltségénél több vezető pozícióban. Jelenleg a 3rdGEN Zrt.-nél ügyvezető tanácsadó.

Majó-Petri Zoltán az önkormányzat médiakiadványának úgy nyilatkozott korábban, hogy a tudományos munkásságára szeretne a továbbiakban koncentrálni. Ugyanakkor a Szegedi Közlekedési Kft.-ről nemrégiben kiderült, hogy óriási veszteségeket produkált a pandémia alatt.

Borítókép forrása: Pénzcentrum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.