Knezevics Viktor lesz az SZKT új ügyvezető igazgatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Knezevics Viktor, a szegedi British Petrol egykori igazgatója pótolhatja Majó-Petri Zoltán helyét.

A tegnapi közgyűlésen egyebek mellett az SZKT megüresedett ügyvezető igazgatói pozíciójáról is szavaztak. A posztra három pályázat érkezett, a Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság pedig a pályázók meghallgatása után Knezevicset javasolta a pozíció betöltésére. A pályázatot az önkormányzat nem volt köteles kiírni, a ,,rend kedvéért” mégis megtették.

Szabó Bálint független képviselő ezen napirend vitájában arról beszélt: szerinte érzékelhetően Knezevics volt a városvezetés favoritja, mivel az önkormányzati lakájmédia ,,PR-cikket” készített vele.

Knezevics Viktor a British Petrol szegedi ikirendeltségének igazgatója volt a cég városba költözésekor. A Pro Urbe-díjas szakemberrel szemben egy elsőéves mesterszakos gazdaságtan-hallgató, Riczel Richárd László, illetve a Lechner Nonprofit Kft. osztályvezetője, Orbán Kristóf Bertalan maradt alul.

Knezevics a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, 11 évig dolgozott a British Petrol szegedi kirendeltségénél több vezető pozícióban. Jelenleg a 3rdGEN Zrt.-nél ügyvezető tanácsadó.

Majó-Petri Zoltán az önkormányzat médiakiadványának úgy nyilatkozott korábban, hogy a tudományos munkásságára szeretne a továbbiakban koncentrálni. Ugyanakkor a Szegedi Közlekedési Kft.-ről nemrégiben kiderült, hogy óriási veszteségeket produkált a pandémia alatt.

Borítókép forrása: Pénzcentrum

Előző sztori

Kubatov Gábor: minket hagyjanak ki Európa öngyilkosságából!

Következő sztori

Biden szerint Amerika Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme