Ismét gyengélkedik a Szeged-Budapest vasútvonal, késések várhatók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mondhatnánk, hogy móka és kacagás Szegedről a Nyugati pályaudvarra utazni mostanában: jelenleg is vágánykarbantartási munkálatok miatt közlekednek módosítottan a vonatok, nemrég migránsokat szállítottak le róla, most pedig újabb további késések merültek fel.

Mint a Mávinform írja, Kecskeméten, a Mindszenti körúti átjáróban egy közúti daru leszakította a felsővezetéket. A helyreállításig – bizonytalan ideig – szünetel a vonatforgalom Kecskemét és Városföld állomások között. Emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel a Kecskemét-Kiskunfélegyháza közötti szakaszra. A forgalom átszervezése folyamatban van. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentős késésekre kell számítani.

  • A Nyugati pályaudvar Szegedre 15:43-kor induló vonat nem közlekedik. Az utasai Nyugatiból 15:48-kor induló Z50-es vonattal utazhatnak Ceglédig.

A MÁV egyébként az ígéretei szerint az év végére az említett vasútvonalra is elhozza a Keleti pályaudvar vonalán már nagy sikerrel zakatoló új elsőosztályú kocsikat. Így mindamellett, hogy valóban komfortosabb lesz az utazás, a jelenlegi közel 2 és fél órás menetidő is csökkenhet.

Előző sztori

Sínre került a tizedik tram-train is

Következő sztori

Pádár Niklolett a felnőtt vb után a junior Eb-n is remekel