Egészség

Ismét 10 ezer fölött a koronavírus esetek száma

Ismét 10 ezer fölött a koronavírus esetek száma

2022. július 20., szerda
Ismét 10 ezer fölött a koronavírus esetek száma

Az elmúlt héten 10 255 új fertőzöttet azonosítottak, a kórházban ápoltak és a karanténban lévők száma is nőtt. Elhunyt 40 beteg.

A gyógyultak száma 1 883 085, az aktív fertőzötteké 21 258. Jelenleg 866 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1083-an vannak. A kormányzati portálon hangsúlyozták, hogy a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára.

Jelezték, hogy a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - fűzték hozzá.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

A kórházi oltópontokra jelenleg pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is, augusztustól pedig ismét két oltási nap lesz - írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója a Reutersnek azt nyilatkozta: mivel egész Európában ismét meredeken emelkedik a fertőzöttek száma, ezért szerinte ismét vissza kellene vezetni a kötelező maszkviselést és újabb, gyorsított oltási kampányt kellene indítani.

(via MTI, Reuters)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.