Ismét 10 ezer fölött a koronavírus esetek száma

Az elmúlt héten 10 255 új fertőzöttet azonosítottak, a kórházban ápoltak és a karanténban lévők száma is nőtt. Elhunyt 40 beteg.

A gyógyultak száma 1 883 085, az aktív fertőzötteké 21 258. Jelenleg 866 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1083-an vannak. A kormányzati portálon hangsúlyozták, hogy a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára.

Jelezték, hogy a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – fűzték hozzá.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

A kórházi oltópontokra jelenleg pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is, augusztustól pedig ismét két oltási nap lesz – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója a Reutersnek azt nyilatkozta: mivel egész Európában ismét meredeken emelkedik a fertőzöttek száma, ezért szerinte ismét vissza kellene vezetni a kötelező maszkviselést és újabb, gyorsított oltási kampányt kellene indítani.

(via MTI, Reuters)

VIDEÓ
Előző sztori

Orrfacsaró bűzt érezni Szegeden

Következő sztori

Az EU komoly vesztese a háborúnak