Politika

Hidat foglalt a néhány száz tüntető Szegeden

Hidat foglalt a néhány száz tüntető Szegeden

2022. július 19., kedd
Hidat foglalt a néhány száz tüntető Szegeden

A Kormányhivatal elé meghirdetett tüntetésre néhány százan mentek el. Bár a tüntetést Tóth-Benedek Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltje politika- és pártsemlegesre hirdette meg, a tömegben ott volt az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje, Márky-Zay Péter. Hívei a szervezők kérése ellenére egy Kossuth körös molinót is magukkal hoztak.

Az este 6 órára összehívott demonstrációra több mint kétezren jeleztek vissza, végül talán ha kétszázan érkeztek a helyszínre.

A tüntetők a kata törvény változása miatt gyűltek össze, a módosítással kapcsolatban többen elmondták véleményüket a mikrofonba is. Ezek mindegyike lényegében a kormányváltást szorgalmazta. A beszédek végére még nagyjából százan csatlakoztak a demonstrálókhoz.

Nem sokkal egy órával a kezdés után rendőri kísérettel a Fidesz iroda felé vették az irányt a tüntetők. Útközben kormányellenes és Orbán Viktort szidták, hol egyénileg, hol kisebb nagyobb kórusban. Ez a Victor Hugo utcai Fidesz székház előtt is folytatódott.

A politikamentes demonstráció élére a szegedi momentumos Körmendi Zoltán állt, aki a fővárosi tüntetőket másolandó a hídra terelte a résztvevőket. A békés piknikhangulatban az ételfutárok a dobozokból „barikádot” emeltek, közben szórványosan szidták a kormányt és a Fideszt.

A békés tüntetés végül este 11 órakor ért véget. A szervezők azt ígérték, hogy a héten forgalomlassító demonstrációt szerveznek és a szegedi NAV székház előtt is tüntetni fognak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.