Hidat foglalt a néhány száz tüntető Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kormányhivatal elé meghirdetett tüntetésre néhány százan mentek el. Bár a tüntetést Tóth-Benedek Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltje politika- és pártsemlegesre hirdette meg, a tömegben ott volt az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje, Márky-Zay Péter. Hívei a szervezők kérése ellenére egy Kossuth körös molinót is magukkal hoztak.

Az este 6 órára összehívott demonstrációra több mint kétezren jeleztek vissza, végül talán ha kétszázan érkeztek a helyszínre.

A tüntetők a kata törvény változása miatt gyűltek össze, a módosítással kapcsolatban többen elmondták véleményüket a mikrofonba is. Ezek mindegyike lényegében a kormányváltást szorgalmazta. A beszédek végére még nagyjából százan csatlakoztak a demonstrálókhoz.

Nem sokkal egy órával a kezdés után rendőri kísérettel a Fidesz iroda felé vették az irányt a tüntetők. Útközben kormányellenes és Orbán Viktort szidták, hol egyénileg, hol kisebb nagyobb kórusban. Ez a Victor Hugo utcai Fidesz székház előtt is folytatódott.

A politikamentes demonstráció élére a szegedi momentumos Körmendi Zoltán állt, aki a fővárosi tüntetőket másolandó a hídra terelte a résztvevőket. A békés piknikhangulatban az ételfutárok a dobozokból „barikádot” emeltek, közben szórványosan szidták a kormányt és a Fideszt.

A békés tüntetés végül este 11 órakor ért véget. A szervezők azt ígérték, hogy a héten forgalomlassító demonstrációt szerveznek és a szegedi NAV székház előtt is tüntetni fognak.

Előző sztori

Jégkockákat bekészíteni: brutális hőhullám jön Szegedre

Következő sztori

A Fidesz–KDNP mögött áll a magyarok abszolút többsége