Három fiatal vert meg egy hajléktalant, háborognak a szegedi szülők

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedd délelőtt óta tombol a Szegeden láttam Facebook-csoportban egy vita a gyereknevelésről annak apropóján, hogy három fiatalkorú megdobált egy hajléktalant a Szent István téren.

A poszt írója szerint az eset július 5-én kedden hajnalban történt, amikor is gyanús hangokra lett figyelmes az éjszaka közepén. Az ablakon kinézve három fiatalra lett figyelmes, akik elmondása szerint kővel dobáltak egy hajléktalant a Szent István téren.

A poszt írója a kiskorúakra ordított, akik állítólag vihogva haladtak tovább.

A szerző ezt követően személyleírást is ad a fiatalokról, amiből többek közt az derül ki, hogy két fiú és egy lány voltak az ,,elkövetők”. Hozzáteszi a szerző azonban azt is: ,,Remélem, ez a poszt eljut a szüleitekhez.”

Rövid időn belül ez már a második eset, hogy vélhetően hasonló korú fiatalok csoportosan bántalmaznak valakit: pár hete egy japán orvostanhallgatót vertek meg a Belvárosi hídon, igaz, ott a résztvevők közül egy valaki lelkiismeretesen bánt a diákkal – az ügyben pedig azóta eljárást indítottak. Keressük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy ebben az esetben is lesz-e eljárás, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Válogatott nevelési módszerek

Mivel ez már sajnos a sokadik hasonló eset rövid időn belül, ezért szemléztünk egyet a szülői kommentek között, hogy ki hogyan tenne az ellen, hogy kevesebb erőszakos fiatal legyen a szegedi utcákon. Ahogy a szökőkútban fürdés dilemmájában, úgy itt is megoszlanak a vélemények.

Van, aki szerint egyértelműen a szülők a hibásak:

Egy másik vélemény szerint az elmúlt 12 év tehet minderről:

“Az elmúlt”, 12 év, (sajnos), ehhez szoktatta a “mai fiatalok” egy részét… : (Nincs más “örömöm”, kilátásaim, csak az, hogy pillanatnyi örömünk miatt, “rúgunk egyet” a még elesettebb szerencsétleneken.) Bár, akik “idáig” jutottak, sem igazán, “urak”…. Minden, mindennel összefügg! (Én, mindegyikük helyében, másként élnék és viselkednék, ha egyszer arra küldene a sorsom.)

– írja egy kommentelő.

Mások ugyan hasonló összefüggésben, de az iskolarendszert hibáztatják az agresszív fiatalok miatt:

És természetesen ezúttal sem maradt el az a vélemény, miszerint a sorkatonaság mindent megold. Ugyanakkor van, aki szerint már ennél is reménytelenebb a mai fiatalság helyzete, mivel két nap után ,,megölnék magukat” a besorozás után. De volt, aki még ennél is mélyebbre ment a reménytelenségben:

,,Ha meg nem is ölné (magát), de pánikrohammal vinnék az SBO -ra…. A 2000-es generációtól égnek áll a hajam… nem is tudom, milyenek… minden kéne nulla munkával, hatalmas egó, hatalmas pofa… tehetség semmi… szülő a s*ggét kinyalta… ezért van az, hogy nagy részük anyuci-apuci egy szem hülyegyereke… bántani a gyengébbet meg az állatokat az megy! Meg kellett volna tanítani őket az emberi értékrendre…”

Előző sztori

Rutinos támadó középpályást szerződtetett a Szeged-Csanád GA

Videó!
Következő sztori

Utoljára csilingelt az 1-es villamos Szegeden – videó!