Sport

Halászlével indított Szegeden a Pick magyar válogatott balátlövője

Halászlével indított Szegeden a Pick magyar válogatott balátlövője

2022. július 3., vasárnap
Halászlével indított Szegeden a Pick magyar válogatott balátlövője

Szita Zoltán bejárta a belvárost, majd egy halászlével zárta első szegedi körútját.

A Pick Szeged még tavaly májusban jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a magyar válogatott balátlövőjével, Szita Zoltánnal, aki 2022 nyarán csatlakozik a kékekhez. Szita Zoltán 1998. február 10-én született Veszprémben. Itt kezdett el kézilabdázni és itt mutatkozott be az NB I-ben. 2017-ben igazolt Balatonfüredre, ahol egészen 2019-ig szerepelt, majd külföldre, Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez került.

A 196 centiméter magas játékost 2017-ben a legjobb ifjúsági, míg 2019-ben a legjobb junior játékosnak választották meg Magyarországon.

Tagja volt a 2017-ben a junior világbajnokságon hetedik helyen végző nemzeti csapatnak, és az idén Egyiptomban az ötödik helyet megszerző felnőtt válogatottnak.

Szita a Bajnokok Ligája előző kiírásában a Wisla Plock színeiben 40-szer, azt megelőző szezonban 68-szor volt eredményes. A válogatottban eddig 32 mérkőzésen 71-szer talált az ellenfelek kapujába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.