Halászlével indított Szegeden a Pick magyar válogatott balátlövője

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szita Zoltán bejárta a belvárost, majd egy halászlével zárta első szegedi körútját.

A Pick Szeged még tavaly májusban jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a magyar válogatott balátlövőjével, Szita Zoltánnal, aki 2022 nyarán csatlakozik a kékekhez. Szita Zoltán 1998. február 10-én született Veszprémben. Itt kezdett el kézilabdázni és itt mutatkozott be az NB I-ben. 2017-ben igazolt Balatonfüredre, ahol egészen 2019-ig szerepelt, majd külföldre, Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez került.

A 196 centiméter magas játékost 2017-ben a legjobb ifjúsági, míg 2019-ben a legjobb junior játékosnak választották meg Magyarországon.

Tagja volt a 2017-ben a junior világbajnokságon hetedik helyen végző nemzeti csapatnak, és az idén Egyiptomban az ötödik helyet megszerző felnőtt válogatottnak.

Szita a Bajnokok Ligája előző kiírásában a Wisla Plock színeiben 40-szer, azt megelőző szezonban 68-szor volt eredményes. A válogatottban eddig 32 mérkőzésen 71-szer talált az ellenfelek kapujába.

Előző sztori

Orbán Viktor szerint is tök meleg van

Következő sztori

Egy picikét fellélegezhetünk: jövő héten mérséklődik a kánikula