Szita Zoltán jövő nyáron Szegedre igazol

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hároméves szerződést kötött a MOL-Pick Szeged Szita Zoltánnal. A válogatott balátlövő 2022 nyarán csatlakozik a kékekhez.

Kiss Bence, a klub cégvezetője a klub honlapjának elmondta, fontos, hogy minél több magyar játékos szerepeljen a keretben, ezért is szerződtették Szita Zoltánt.

A cégvezető kiemelte, a tehetséges játékos a nemzetközi porondon is bizonyította már, hogy szép jövő előtt áll, így biztos abban, hogy a MOL-Pick Szegednél tovább fejlődik és a csapat erősségévé válik.

Szita Zoltán 1998. február 10-én született Veszprémben. Itt kezdett el kézilabdázni és itt mutatkozott be az NB I-ben. 2017-ben igazolt Balatonfüredre, ahol egészen 2019-ig szerepelt, majd külföldre, Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez került.

A 196 centiméter magas játékost 2017-ben a legjobb ifjúsági, míg 2019-ben a legjobb junior játékosnak választották meg Magyarországon.

Tagja volt a 2017-ben a junior világbajnokságon hetedik helyen végző nemzeti csapatnak, és az idén Egyiptomban az ötödik helyet megszerző felnőtt válogatottnak.

Egy nagyszerű csapathoz igazolok majd a jövő nyáron, ahol komoly célokért küzdhetek a társaimmal. A fejlődésem szempontjából fontos előrelépés lesz ez számomra, ez döntőnek bizonyult a döntésemben. Kiváló szakmai stáb mellett dolgozhatok, nagyszerű csapattársakkal játszhatok. Sokat beszélgettem válogatottbeli társaimmal, így Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland és Rosta Miklós véleményét is kikértem, akiktől rengeteg jó szót kaptam. Természetesen jelenlegi csapattársam, Niko Mindegía is csak szépet mondott a klubról, a városról és a szurkolókról – idézi Szita Zoltán szavait a klub honlapja.

Előző sztori

A büntető eljárások sem tartották vissza szomszédjai háborgatásától

Következő sztori

Na de mégis, minek van szükség alternatív színtársulatokra?