Politika

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

2022. július 2., szombat
Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselőt választotta a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökévé az ellenzéki párt kongresszusa szombaton Budapesten.

Az MTI beszámolója szerint a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elhangzott: az új elnök a voksok 68, vetélytársa, Földi István a szavazatok 29 százalékát kapta meg. Gyöngyösi Márton megerősítette az MTI azon értesülését, miszerint a választás előtt visszalépett az ő javára a harmadik induló, Ander Balázs elnökségi tag.

Gyöngyösi Márton azt hangsúlyozta: a tagság arra vágyik, hogy a nyugtalanság időszakát követően újra építkezzen a Jobbik. Hozzátette, mivel ma "Magyarországon nincsen valódi nemzeti és valódi konzervatív párt a politikai palettán", egy ilyet kíván vezetni és építeni.

Európa-párti, értékelvű, önazonos, a saját elveit felvállaló Jobbikot ígért, hangsúlyozva, hogy a magyar emberek problémáira és a nemzeti sorskérdésekre reagálva kívánnak kiutat kínálni napjaink problémáiból.

Azt szeretném, ha a Jobbik valamennyi, a hazájára büszke, demokratikus gondolkodású magyar ember szellemi otthona és közössége lenne" - fogalmazott az új pártelnök, sikeres, európai, minden polgárának biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtó jóléti Magyarország megteremtését említve céljukként.

Hangsúlyozta, lehet, hogy a jövőben lesz ellenzéki együttműködés, de a Jobbiknak most saját nemzeti konzervatív politikájának megerősítésével kell foglalkoznia.

Nekem az a feladatom, hogy felrázzam az ellenzéki szavazókat, felrázzam az ellenzéket, a Jobbik vezetésével megmutassuk azt, hogy igenis lehet ezzel a kormánnyal szemben alternatívát kínálni" - fogalmazott Gyöngyösi Márton.

Azért kellett összehívni a Jobbik elnökválasztó kongresszusát, mert noha május elején újraválasztották a poszton Jakab Pétert, ő egy hónappal később - az elnökséggel fennálló vitájára hivatkozva - lemondott a tisztségről.

https://szegedma.hu/2022/06/ennyi-volt-lemondott-jakab-peter-a-jobbik-elnoki-posztjarol

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.