Közlekedés

Utoljára csilingelt az 1-es villamos Szegeden – videó!

Utoljára csilingelt az 1-es villamos Szegeden – videó!

2022. július 9., szombat
Utoljára csilingelt az 1-es villamos Szegeden – videó!

Több mint száz év után megszűnt az első szegedi villamos viszonylat.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, az SZKT újabb menetrend módosításának eredményeként több mint száz év után pénteken megszűnt az 1-es villamos Szegeden. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között.

Az utolsó 1-es villamos egy 21 óra 59 perckor gördült ki az Indóház téri megállóból a Szeged Pláza felé zakatolva. A történelmi járatot vezető hölgy lapunknak elmondta: érdekes és nagy élmény volt számára az utolsó 1-es villamost vezetni Szegeden. Hozzátette, szerette ezt a vonalat, örült, ha ide volt beosztva. Lapunknak azt is elárulta, a város más arculatát ismerte meg a vonal által, ezért is szerette nagyon.

Mint azt korábban megírtuk,

az 1-es villamos maival csaknem azonos útvonalán 1884. július 1-jén indult el a lóvasút, bár a szolgáltatást nyújtó Szegedi Közúti Vaspálya Részvénytársaságot (az SZKT elődjét) csak a következő tavasszal jegyezték be.

A LÓVASÚT A VONALON 27 ÉVEN ÁT MŰKÖDÖTT, A PÁLYÁN 1908. OKTÓBER 1-JÉN INDULT EL A VILLAMOSKÖZLEKEDÉS.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.