Közélet

Elfogadták a harmadik híd szándéknyilatkozatát

Elfogadták a harmadik híd szándéknyilatkozatát

2022. július 5., kedd
Elfogadták a harmadik híd szándéknyilatkozatát

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kérésére egy szándéknyilatkozatot fogadott el a szegedi közgyűlés hétfőn. A nyilatkozat abban merül ki, hogy ha a Déli Tisza-híd valaha elkészül, az önkormányzat üzemelteti majd.

A közgyűlés döntése értelmében szándéknyilatkozatot ír alá a NIF és a szegedi önkormányzat. Ez arról szól, hogy lényegében a szegedi városvezetés lesz a tulajdonosa és a fenntartója a harmadik hídnak, ha az elkészül.

Ez lényegében a karbantartási és üzemeltetési munkálatokban merül ki. Az esetleges vasúti bővítés üzemeltetése azonban továbbra is állami feladat marad.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a legújabb kötelezettségvállalás 2021 és 2026 között fedezi a beruházások előkészítésével kapcsolatos költségeket, csak idén több mint 26 milliárd forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.