Közélet

Eddig bírták a Makkosházi körút újrafestett zebrái

Eddig bírták a Makkosházi körút újrafestett zebrái

2022. július 5., kedd
Eddig bírták a Makkosházi körút újrafestett zebrái

Heves indulatokat váltott ki az egyik szegedi közösségi csoportban, hogy a Makkosházi körúton két hete újrafestett gyalogátkelőhelyek útburkolati jelek nagy része lekopott.

Valaki viccesen megjegyezte: csak a festetlen részre szabad lépni.

Volt, aki felvetette a kérdést, hogy miért nem sárga festéket használt a kivitelező, abból ugyanis mostanában nincs hiány a szegedi városvezetés részéről.

Nem megy az önkormányzatnak

Nem ez az első alkalom, hogy kemény diónak bizonyul egy gyalogátkelőhely újrafestése az önkormányzatnak. Korábban a Tisza Lajos körút nagyszabású felújítása során a Szentháromság utcai kereszteződésben napokig életveszélyes volt a közlekedés a legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt, mivel a zebrákat nem festették fel, és a közlekedési lámpákat se kapcsolták be. Pár héttel az átadást követően sikerült felfesteni a zebrákat, igaz rövid időn belül lekoptak, így ismét ki kellett vezényelni az útfelújító brigádot. Elképzelhető, hogy most a Makkosházi körúton is ez a forgatókönyv valósul meg.

Az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak, ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk. Igaz, a legutóbbi zebrás megkeresésünkre sem reagáltak...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.