Eddig bírták a Makkosházi körút újrafestett zebrái

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Heves indulatokat váltott ki az egyik szegedi közösségi csoportban, hogy a Makkosházi körúton két hete újrafestett gyalogátkelőhelyek útburkolati jelek nagy része lekopott.

Valaki viccesen megjegyezte: csak a festetlen részre szabad lépni.

Volt, aki felvetette a kérdést, hogy miért nem sárga festéket használt a kivitelező, abból ugyanis mostanában nincs hiány a szegedi városvezetés részéről.

Nem megy az önkormányzatnak

Nem ez az első alkalom, hogy kemény diónak bizonyul egy gyalogátkelőhely újrafestése az önkormányzatnak. Korábban a Tisza Lajos körút nagyszabású felújítása során a Szentháromság utcai kereszteződésben napokig életveszélyes volt a közlekedés a legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt, mivel a zebrákat nem festették fel, és a közlekedési lámpákat se kapcsolták be. Pár héttel az átadást követően sikerült felfesteni a zebrákat, igaz rövid időn belül lekoptak, így ismét ki kellett vezényelni az útfelújító brigádot. Elképzelhető, hogy most a Makkosházi körúton is ez a forgatókönyv valósul meg.

Az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak, ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk. Igaz, a legutóbbi zebrás megkeresésünkre sem reagáltak…

Előző sztori

Szlávik János szerint nyakunkon a koronavírus újabb hulláma

Következő sztori

Három napon keresztül ünnepli Szeged az Államalapítást