Csak annyit tankoljunk, amennyit szükséges – üzeni a MOL-vezér

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén kezdődik a MOL dunai finomítójának karbantartása, ennek apropóján pedig Ratatics Péter vezérigazgató is megszólalt.

A MOL vezérével az Index készített interjút nemrég. A lap azt próbálta kideríteni, lehetnek-e fennakadások az üzemanyag-ellátásban a dunai finomító karbantartása miatt.

Ratitics a felmerülő kérdésekre úgy válaszolt: az 50 literes tankolási limit a kutakon és a nagykereskedelemben eszközölt lépések egyaránt azt a célt szolgálják, hogy mindenki üzemanyaghoz juthasson.

Átmeneti leürülések ugyanakkor előfordulhatnak egyes kutakon.

A vállalat operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója hozzátette: nincs szükség pánikvásárlásra és üzemanyag-spájzolásra, az ugyanis csak rontana a helyzeten.

,,Mindenkitől kérjük, hogy csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, hiszen csak így biztosítható a kellő mennyiség mindenki számára.”

– mondta.

Ratitics ahogy korábban, úgy most is azt nyilatkozta: az október 1-ig fennmaradó benzinárstop hosszú távon nem lesz fenntartható, mivel a 480 Ft-os hatósági ár jóval a piaci ár alatt van, emiatt pedig hosszabb távon a külföldi beszállítók nem lesznek érdekeltek a magyar piac kiszolgálásában.

(Index)

Előző sztori

Szegedi Fidesz: Gyurcsány hívja vissza azonnal a Lenin-fiúkat!

Következő sztori

Végre: markáns hidegfront jön Szegedre – ráadásul esővel!