Gazdaság

Csak annyit tankoljunk, amennyit szükséges - üzeni a MOL-vezér

Csak annyit tankoljunk, amennyit szükséges - üzeni a MOL-vezér

2022. július 28., csütörtök
Csak annyit tankoljunk, amennyit szükséges - üzeni a MOL-vezér

A hétvégén kezdődik a MOL dunai finomítójának karbantartása, ennek apropóján pedig Ratatics Péter vezérigazgató is megszólalt.

A MOL vezérével az Index készített interjút nemrég. A lap azt próbálta kideríteni, lehetnek-e fennakadások az üzemanyag-ellátásban a dunai finomító karbantartása miatt.

Ratitics a felmerülő kérdésekre úgy válaszolt: az 50 literes tankolási limit a kutakon és a nagykereskedelemben eszközölt lépések egyaránt azt a célt szolgálják, hogy mindenki üzemanyaghoz juthasson.

Átmeneti leürülések ugyanakkor előfordulhatnak egyes kutakon.

A vállalat operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója hozzátette: nincs szükség pánikvásárlásra és üzemanyag-spájzolásra, az ugyanis csak rontana a helyzeten.

,,Mindenkitől kérjük, hogy csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, hiszen csak így biztosítható a kellő mennyiség mindenki számára."

- mondta.

Ratitics ahogy korábban, úgy most is azt nyilatkozta: az október 1-ig fennmaradó benzinárstop hosszú távon nem lesz fenntartható, mivel a 480 Ft-os hatósági ár jóval a piaci ár alatt van, emiatt pedig hosszabb távon a külföldi beszállítók nem lesznek érdekeltek a magyar piac kiszolgálásában.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.