Tizenkét szabadstrand nyit ki a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal. A Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján találta fürdőzésre alkalmasnak, megfelelőnek ezeket – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal.

Azt már mi is megírtuk, hogy szombaton indul a Lapos Szabadstrand második szezonja, melyet Pumped Gabó és Opitz Barbi nyitnak meg majd, azonban ezzel együtt is egy tucat természetes vízben fürödhetünk majd a megyében.

Korábban már megnyitott a Sziksósfürdő Strand és Kemping, valamint ugyanott a naturista strand és kemping, továbbá Sándorfalván, a Nádastó Szabadidőpark, Hódmezővásárhelyen, a Sun City Szabadidőközpont,  Csongrádon, a Körös-toroki Partfürdő és az algyői szabadstrand.

Tiszaszigeten a Turisztikai Központ és Makón, a Maros Kalandpark Strandfürdők is megkezdik a szezont. A Mártély Holt-Tiszai, valamint a mindszenti szabadstrand és Szentesen, a Tiszai Partfürdő is néhány napon belül várják a vendégeket.

A Kormányhivatal arra figyelmeztet: csakis azokat a szabadstrandokat érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége.

Ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző, és nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes, tiltott helyen fürödni. A nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.

Kép forrása: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Előző sztori

Pumped Gabóval és Opitz Barbival indul a Lapos Beach második szezonja

Következő sztori

Elhunyt Garay Márta, a Molnár Dixieland Band tagja