Szórakozás

Tizenkét szabadstrand nyit ki a megyében

Tizenkét szabadstrand nyit ki a megyében

2022. június 14., kedd
Tizenkét szabadstrand nyit ki a megyében

Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal. A Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján találta fürdőzésre alkalmasnak, megfelelőnek ezeket - írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal.

Azt már mi is megírtuk, hogy szombaton indul a Lapos Szabadstrand második szezonja, melyet Pumped Gabó és Opitz Barbi nyitnak meg majd, azonban ezzel együtt is egy tucat természetes vízben fürödhetünk majd a megyében.

Korábban már megnyitott a Sziksósfürdő Strand és Kemping, valamint ugyanott a naturista strand és kemping, továbbá Sándorfalván, a Nádastó Szabadidőpark, Hódmezővásárhelyen, a Sun City Szabadidőközpont,Csongrádon, a Körös-toroki Partfürdő és az algyői szabadstrand.

Tiszaszigeten a Turisztikai Központ és Makón, a Maros Kalandpark Strandfürdők is megkezdik a szezont. A Mártély Holt-Tiszai, valamint a mindszenti szabadstrand és Szentesen, a Tiszai Partfürdő is néhány napon belül várják a vendégeket.

A Kormányhivatal arra figyelmeztet: csakis azokat a szabadstrandokat érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége.

Ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző, és nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes, tiltott helyen fürödni. A nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.

Kép forrása: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.