Szórakozás

Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat a Püspöki Székház udvarán

Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat a Püspöki Székház udvarán

2022. június 16., csütörtök
Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat a Püspöki Székház udvarán

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán - közölték a szervezők.

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó Püspöki Székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Óbudai Danubia Zenekar és Kolonits Klára operaénekes koncertezik Hámori Máté vezényletével. A műsoron Mozart-művek szerepelnek, köztük a D-dúr "Párizsi" szimfónia, valamint Francis Poulenc Sinfoniettája.

Július 20-án Ábrahám Márta hegedűművész és az általa irányított Ábrahám Consort régizene-együttes lép föl a sorozatban. A koncerten Telemann, Vivaldi és Schmelzer művei mellett Johann Sebestian Bach a-moll hegedűversenyét hallhatja a közönség.

A Jazzation acappella együttes fő profilja a dzsessz, emellett a világ népzenéiből is merítenek, virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratnak. Augusztus 25-én a legrangosabb nemzetközi versenyeken is eredményesen szereplő együttes koncertje zárja a sorozatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.