Osztályozó: idegenben is kikapott, megyeegyes maradt a Szegedi VSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett Paksi Péter együttese, a Zala megyei bajnok az első meccshez hasonlóan ismét fordítani tudott, így feljutott az NB III-ba.

Múlt vasárnap egy drámai hajrát követően 4-3-ra kikapott a Csongrád-Csanád megyei I. osztály bajnoka, a Szegedi VSE a Zala megye legjobbjának bizonyuló Teskánd ellen Mórahalmon. A szegediek a 89. percben még vezettek, Pergel Bence góljaival azonban fordított a vendég együttes. Nehéz helyzetből várhatta a visszavágót a vezetőedzőjét eltiltás miatt nélkülözni kényszerű SZVSE, hiszen a feljutásért két góllal kellett volna nyerni idegenben.

A körülmények ellenére jó kezdtek a vasutasok és a harmincötödik percben Amariutei góljával meg is szerezték a vezetést. A hátrányt azonban nem sikerült ledolgozni, sőt: a második félidő elején Bailo révén előbb egalizáltak a hazaiak, majd bő tíz perccel a vége előtt Pergel góljával fordítottak és meg is nyerték a találkozót.

A Szegedi VSE egyedülálló módon hiába nyerte meg a bajnokság mellett a megyei Magyar kupát és az Amatőr kupát is, jövőre is a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban szerepel majd.

Osztályozó az NB III-ért, visszavágó
Technoroll Teskánd – Szegedi VSE-Pizzamonster 2-1 (0-1)
(összesítésben 6-4)
Teskánd, 600 néző. Vezette: Bana (Kiss, Rózsa).
Teskánd: Pergel D. – Molnár A., Bailo, Simonfalvi, Bolla – Pergel B., Nagy R., Nagy M. (Megyesi, 90.), Hetesi – Németh N. (Boronyák, 78.), Bontó. Edző: Pergel Attila.
Szegedi VSE: Czirják – Kormányos, Rádai, Csamangó, Papp Á. (Kelemen V., 72.) – Pócs, Fülöp, Plicha, Frank – Taci, Amariutei. Edző: Paksi Péter.
Gól: Bailo (49.), Pergel B. (79.), illetve Amariutei (35.).

Fotó: ZAOL

Előző sztori

Kötelező nemi kvóta bevezetéséről döntött az Európai Parlament

Videó!
Következő sztori

Rosta Miklós: csak arra gondoltam, le ne járjon az idő