Nem áll le Tóth Péter: saját közösségében is kiverte a biztosítékot

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Veszíteni sem tud elegánsan, sőt xenofób megjegyzéseivel még a saját oldalán is kicsapta a biztosítékot Tóth Péter, szegedi Jobbikos politikus.

Mint ahogy megírtuk, az egykor szebb napokat megélt, mára egyre kisebbre zsugorodó Jobbik jelöltje, Komjáti Zoltán elveszítette a vasárnapi időközi önkormányzati választást Kiskundorozsmán. A vesztes fél korrekten gratulált a kormánypárti jelöltnek, Ruzsa Rolandnak, majd hétfőn jött a nem várt fordulat.

Tóth Péter a Jobbik megyei elnöke a facebookon intézett kirohanást Ruzsa Roland ellen,

akit bejegyzésben és kommentben is „lerománozott”, egyes civileket pedig megfenyegetett azért, mert gratuláltak Ruzsának.

A jobbikos „politikus” mindezt arra alapozta, hogy a megválasztott szegedi önkormányzati képviselő Gyulán román gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait.

Tóthot románozása miatt a Fidesz felszólította, hogy távozzon a közéletből, majd később a Momentum szegedi elnöke is. Körmendi Zotán egy facebook bejegyzésben írta, hogy sem pártja, sem pedig Szeged szellemiségével nem egyzetethető össze Tóth Péter megnyilvánulása.

-Valljuk, hogy egy embert nem származása, vallása vagy szexuális orientációja határoz meg

– közölték. A szegedi Momentum elnöksége ezért elhatárolódott a Jobbik megyei elnökének kijelentéseitől.

Az MSZP és a DK hallgat

Úgy tűnik a Fidesz-KDNP és a Momentum kivételével senkit nem zavar Tóth Péter szélsőséges viselkedése. Levelet írtunk a helyi DK és MSZP vezetőjének, azt kérdeztük mit szól a jobbikos „politikus” szavaihoz, de választ ezidáig nem kaptunk. De nem határolódott el Botka László polgármester sem, aki hangos szószólója az elfogadásnak és lojalitásnak. Ennek ellenére néma maradt ő is.

Tóth Péter nem állt le és később is folytatta a románozást és a fenyegetőzést Ruzsa Roland közösségi oldalán.

Mutatjuk:

Kerestük Tóth Pétert telefonon és e-mailban is, egyelőre azonban nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Előző sztori

“Befeszültek” az MSZP-nél, Ujhelyi mégsem reformálja meg a pártot

Következő sztori

Simándi Árpád marad a Szedeák vezetőedzője