Minden idők legdrágább magyar filmje lesz a Most vagy soha!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várhatóan augusztus végén fejeződik be a március ifjakról készülő Most vagy soha! című film forgatása, a magyarországi mozipremier 2024 tavaszán várható –közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A film 86 napot felölelő forgatása többezres statisztériát vonultat fel, a jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. A forgatás leginkább a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlik majd, ahol többek között korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, és az körülötte lévő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

A közleményből a szereplőgárda jelentős része is kiderül: Petőfi Sándort például Berettyán Nándor, a Karinthy Színház tavaly kinevezett, 29 éves igazgatója, míg Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg.

Berettyán Nándor (Fotó: Színház Online)
  • Jókai Mórt a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs;
  • Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor;
  • Irinyi Józsefet a Vígszínházas Ertl Zsombor;
  • Bulyovszky Gyulát a több hazai tévésorozatból is ismert Molnár Gusztáv;
  • Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter;
  • Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához tartozó Hajdu Tibor,
  • Degré Alajost a budapesti Nemzeti Színházban játsszó Berettyán Sándor,
  • Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.

A császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast Horváth Lajos Ottó Jászai Mari-díjas színész, magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer Ignácot Lukács Sándor Kossuth-díjas színész játssza. Az események sűrűjébe keveredő pesti nyomdatulajdonost, Landerer Lajost Szerednyey Béla alakítja, míg Emich Gusztávot Nagy Sándor személyesíti meg.

Az RTL Híradó szerint a film állami támogatása elérheti a hat milliárd forintot is.

A főszereplő kiválasztása egyhangú döntés volt. Berettyán Nándor szerint ez a szerep nem róla szól, hanem 10 millió magyarról.

EZ EGY OLYAN ÜGY, AZ, HOGY MÁRCIUS 15-RŐL, PETŐFIRŐL LEGYEN EGY FILM, AMINÉL EZREDRANGÚ, HOGY EZ MIT AD A SZEMÉLYES KARRIERHEZ, MERT EZ 10 MILLIÓ MAGYAR ÜGYE, EZ A KÖZÖS TÖRTÉNETÜNK, ÉS EZ TÚLNŐ AZON, HOGY ÉN ETTŐL KAPOK-E MÁSIK SZEREPET, VAGY NEM

– nyilatkozta az RTL Híradónak.


(via RTL Híradó, Színház Online)

Előző sztori

Bezárhatnak az OMV benzinkútjai Szegeden

Következő sztori

Most éppen százötvenen buktak meg újra a határon