Szórakozás

Minden idők legdrágább magyar filmje lesz a Most vagy soha!

Minden idők legdrágább magyar filmje lesz a Most vagy soha!

2022. június 4., szombat
Minden idők legdrágább magyar filmje lesz a Most vagy soha!

A film 86 napot felölelő forgatása többezres statisztériát vonultat fel, a jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. A forgatás leginkább a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlik majd, ahol többek között korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, és az körülötte lévő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

A közleményből a szereplőgárda jelentős része is kiderül: Petőfi Sándort példáulBerettyán Nándor, a Karinthy Színház tavaly kinevezett, 29 éves igazgatója, míg Szendrey JúliátMosolygó Sáraformálja meg.

Berettyán Nándor (Fotó: Színház Online)
  • Jókai Mórt a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs;
  • Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor;
  • Irinyi Józsefet a Vígszínházas Ertl Zsombor;
  • Bulyovszky Gyulát a több hazai tévésorozatból is ismert Molnár Gusztáv;
  • Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter;
  • Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához tartozó Hajdu Tibor,
  • Degré Alajost a budapesti Nemzeti Színházban játsszó Berettyán Sándor,
  • Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.

A császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast Horváth Lajos Ottó Jászai Mari-díjas színész, magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer IgnácotLukács SándorKossuth-díjas színész játssza. Az események sűrűjébe keveredő pesti nyomdatulajdonost, Landerer LajostSzerednyey Bélaalakítja, míg Emich GusztávotNagy Sándorszemélyesíti meg.

Az RTL Híradó szerint a film állami támogatása elérheti a hat milliárd forintot is.

A főszereplő kiválasztása egyhangú döntés volt. Berettyán Nándor szerint ez a szerep nem róla szól, hanem 10 millió magyarról.

EZ EGY OLYAN ÜGY, AZ, HOGY MÁRCIUS 15-RŐL, PETŐFIRŐL LEGYEN EGY FILM, AMINÉL EZREDRANGÚ, HOGY EZ MIT AD A SZEMÉLYES KARRIERHEZ, MERT EZ 10 MILLIÓ MAGYAR ÜGYE, EZ A KÖZÖS TÖRTÉNETÜNK, ÉS EZ TÚLNŐ AZON, HOGY ÉN ETTŐL KAPOK-E MÁSIK SZEREPET, VAGY NEM

– nyilatkozta az RTL Híradónak.


(via RTL Híradó, Színház Online)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.