Közélet

Mihálffy Béla: békére és nyugalomra van szükségünk!

Mihálffy Béla: békére és nyugalomra van szükségünk!

2022. június 3., péntek
Mihálffy Béla: békére és nyugalomra van szükségünk!

Koszorúzással emlékezett meg a trianoni békediktátumról a szegedi Fidesz és KDNP Kiskundorozsmán, a Hősök ligetében. Az esemény kezdetén Nagy Bernadett a dorozsmai versmondó kör tagja elszavalta Kárpáti Piroska Üzenet Erdélyből című versét, majd átadta a szót Mihálffy Bélának.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, 102 évvel ezelőtt a nagy hatalmak az áldozat szerepét szánták nekünk, de mi, magyarok bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk áldozatok.

Magunkhoz tértünk a traumából, felálltunk és kiharcoltuk a helyünket Európában. Megmaradtunk a háborúk és az újabb történelmi tragédiák közepette.” – húzta alá.

Mihálffy Béla hozzátette, a nagy tragédiák árnyékában mi, magyarok mindig képesek voltunk összefogni és olyan közösséget alkotni, ahol számíthatunk egymásra.

„A mai változó és bizonytalan időkben békére és nyugalomra van szükségünk. Merítsünk bátorságot és vegyünk példát ezeréves történelmünkből és alkossunk egy békés nyugodt közösséget, hogy együtt tudjunk tovább építkezni.” – hangsúlyozta.  

A képviselő rávilágított, a Nemzeti Összetartozás napja arról is szól, hogy minden magyar felelős minden magyarért. A harag a gyűlölet és a félelem eltávolít bennünket egymástól, azonban a szeretet és az összefogás képes hidakat építeni – tette hozzá.

Büszke vagyok arra, hogy Kiskundorozsmán olyan közösséget sikerült felépíteni az elmúlt évtizedben felépítenünk, amely segítségnyújtásból sokszor mutatott példát Szeged városának. Őrizzük meg ezt a közösségünket és ne hagyjuk, hogy a harag és a gyűlölet eluralkodjon közöttünk.” – zárta gondolatait Mihálffy Béla.

A beszédet követően előbb Mihálffy Béla és Ruzsa Rolanddal közösen, majd Bartók Csaba, Chovanecz Kata és Haág Zalán helyezett el egy-egy koszorút a liget bejáratánál álló székelykapunál. Az esemény zárásaként az egybegyűltek közösen elénekelték a Székely himnuszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.