Politika

Mégsem szakított a szélsőséges náci ideológiával Komjáti Zoltán?

Mégsem szakított a szélsőséges náci ideológiával Komjáti Zoltán?

2022. június 24., péntek
Mégsem szakított a szélsőséges náci ideológiával Komjáti Zoltán?

Nagyon sok a „véletlen” a jobbikos dorozsmai jelölt körül. Volt már Hitlert éltetés Facebookon, volt már élettér elmélet hirdetése is, de most egy új náci ideológiához erősen utalható jelet is találtunk Komjáti körül.

Erős jóindulattal véletlennek is lehet nevezni a Tóth Péter ügyvezető alatt tevékenykedő cég ügyét, ahol éppen jobbikos párttársa, Komjáti Zoltán a stratégiai igazgató, ugyanis az Alapos Munka Felsőfokon Kft. elnevezésű vállalkozás monogramja ugyanaz, ami áll a Hitler által létrehozott auschwitzi haláltábor kapuján.

Az AMF (Alapos Munka Felsőfokon) csak véletlenül egyezik meg az ironikus náci jelszóval, az Arbeit Macht Frei-al (ami annyit jelent, hogy a munka felszabadít)?

De ha tovább megyünk, akkor a cég logója is hagy kivánnivalót maga után. A náci birodalmi sasra is rendkívül hasonlít:

De döntsék el Önök, hogy valóban van-e hasonlóság, vagy nincs.

Természetesen ezzel kapcsolatban is megkerestük Komjáti Zoltánt, hogy vajon ez a véletlen műve-e. Amint válaszol, megírjuk.

Érdekesség, hogy a vállalkozást 2020-ban hozták létre, amikor már elvileg a Jobbik szakított a szélsőséges ideológiákkal, és szépen lassan becsurrant a Gyurcsány vezette ellenzéki összefogásba, ám úgy tűnik, hogy Komjáti Zoltán és társa, Tóth Péter továbbra is hagyott maga mögött néhány ideológiai morzsácskát.

Nem az volt az első Hitlerre utaló jel

Néhány hete a SzegedMa megírta, hogy Komjáti Zoltán Hitlert éltette, de legalábbis lájkolt egy ilyen kommentet a Facebook-oldalán a képviselő-jelölt. Így:

Ezen kívül a szegedi Jobbik korábban Jobbik Élettér Munkacsoport nevű szerveződést hozott létre, amelynek célja a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete volt.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett.

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, ami a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be.

Komjáti közösségi oldalán megosztott egyik fotón is életteres pólóban feszít egy rá nagyon hasonlító alak, és mivel ez az egyetlen olvasható szöveg a képen, mondhatni hangsúlyos is, egyértelmű, mire utal és mit akar kifejezni vele a viselője, vagy a képet posztoló.

Ezekről a „véletlenekről” már kérdeztük a jobbikos politikust, de vagy nem válaszolt, vagy csak annyit mondott, hogy nem szeretne róluk nyilatkozni.

Borítókép: Komjáti Zoltán Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.