Politika

Kiderült: Botkának elege lett a baloldalból

Kiderült: Botkának elege lett a baloldalból

2022. június 6., hétfő
Kiderült: Botkának elege lett a baloldalból

A Partizánnak adott interjújában Botka elmeséli, hogy jutott el a harmadik utas szocialista politikától addig, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

A Partizán nevű YouTube csatornának adott interjút Botka László. Ahogy Gulyás Márton riporter is megjegyzi az interjú elején: Nem volt egyszerű leültetni Szeged polgármesterét egy beszélgetésre.

Botka hosszan mesél a Brit Munkáspárttal való viszonyáról és arról, hogy mennyire büszke a város bérlakás programjára. A legérdekesebb része a beszélgetésnek azonban egyértelműen a hazai baloldalról szólt.

Elárulta, hogy már Medgyessy Péter miniszterelnökségét megelőzően érdekelt volt az MSZP abban, hogy miniszterelnök legyen. Azonban Botka elmondása szerint akkor úgy válaszolt: ha már megválasztották a szegediek őt polgármesternek, nem hagyja ott őket ,,egy jobb állás miatt".

Végül azért jelentkezett be mégis miniszterelnök-jelöltnek, mert elmondása szerint elege lett abból, hogy a baloldali politikának nincs saját programja és elképzelések nélkül akar politizálni.

Beszélt arról is, hogy szerinte Gyurcsányt nem az öszödi beszéd buktatta meg, hanem hogy a lemondása után kormányzóképtelenséget tanusított az akkori kormánypárt.

Botka szerint ugyanis a választópolgárokat nem az adott politikai oldal befolyásolja, hanem hogy kormányzásra alkalmasnak talál-e valakit.

Arról is szót ejtett, hogy a miniszterelnöki programját az MSZP felsőbb köreiben szkeptikusan fogadták, valamint hogy több meg nem nevezett közgazdász demagógiának tartotta a programpontjait.

Szeged polgármestere megjegyzi, hogy nem hitt Márki-Zay Péter politikájában, ennek ellenére - látva a fiatal bázist, akik elkezdtek bizalmat szavazni neki az előválasztás második fordulójában - mégis beállt mögé. Ebben persze az is közrejátszott, hogy már régebb óta munkakapcsolatban volt vele.

Szerinte ,,aljas és hazug volt" a Fidesz választási kampánya, hozzátette ugyanakkor, hogy a baloldalnak ,,megvoltak azok a mondatai", amire ezt rá lehetett építeni.

https://youtu.be/LMZ50YRTNUI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.