Egyetem

Karikó Katalin a francia Tudományos Akadémia tagja lett

Karikó Katalin a francia Tudományos Akadémia tagja lett

2022. június 17., péntek
Karikó Katalin a francia Tudományos Akadémia tagja lett

Az SZTE kutatóprofesszorát a patinás francia Tudományos Akadémia professzorává választották. A ceremónián az egyetem rektora, kancellára és több vezetője is megjelent - írja az SZTE közleményében.

A francia Tudományos Akadémia 2022. június 14-i ünnepi ülésén tartotta meg ünnepi előadását Karikó Katalin, ahol Académie des Sciences taggá választották. Mellette 15 kutató lett a francia tudós testület új tagja. A beiktatási ceremónián megjelent Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete;Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára; valamint Prof. Dr.Rovó Lászlórektor és Dr.Fendler Juditkancellár is.

Az Académie des Sciences új tagjai képviselik hazájuk tudományos világát is: előadást tartott például amerikai, belgiumi, izraeli, németországi, spanyol, svájci és svédországi tudós.

A francia tudósközösség egyébként egy ideje már kitüntetett figyelemmel kíséri szegedi alumnát és kutatóprofesszort: a francia nemzeti televíziós hírcsatorna, a BFM TV az elsők között készített dokumentumfilmet róla, de a Grand Médallie kitüntetést is neki ítélték oda.

Fotó: Sahin-Tóth István (SZTE NKI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.