Karikó Katalin a francia Tudományos Akadémia tagja lett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE kutatóprofesszorát a patinás francia Tudományos Akadémia professzorává választották. A ceremónián az egyetem rektora, kancellára és több vezetője is megjelent – írja az SZTE közleményében.

A francia Tudományos Akadémia 2022. június 14-i ünnepi ülésén tartotta meg ünnepi előadását Karikó Katalin, ahol Académie des Sciences taggá választották. Mellette 15 kutató lett a francia tudós testület új tagja. A beiktatási ceremónián megjelent Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete; Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára; valamint Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár is.

Az Académie des Sciences új tagjai képviselik hazájuk tudományos világát is: előadást tartott például amerikai, belgiumi, izraeli, németországi, spanyol, svájci és svédországi tudós.

A francia tudósközösség egyébként egy ideje már kitüntetett figyelemmel kíséri szegedi alumnát és kutatóprofesszort: a francia nemzeti televíziós hírcsatorna, a BFM TV az elsők között készített dokumentumfilmet róla, de a Grand Médallie kitüntetést is neki ítélték oda.

Fotó: Sahin-Tóth István (SZTE NKI)

Előző sztori

Hat játékosától köszönt el a Szeged Csanád GA

Következő sztori

Már 238 esetben érte támadás idén a déli határszakaszt