Irodalom három keréken

Az idén nyáron Magyarkanizsán és Sepsiszentgyörgyön is megtartott irodalmi fesztivál Szegeden hét helyszínen, több mint tizenöt kortárs költő és író részvételével fog megvalósulni, felnőtt- és gyerekprogramokkal egyaránt.

Június 17 és 19. között ismét felbolydul a város, a szegedi fesztiválok sorába tavaly bejelentkező Tricikli Fesztivál – Irodalom három keréken elnevezésű rendezvény ugyanis a város több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terében jelentkezik könyvbemutatókkal, zenei produkciókkal, kézirat-licittel, kiállítással és délelőtti gyerekprogramokkal. 

A ‘Tricikli Fesztivál- Irodalom három keréken – elnevezésű rendezvénysorozat sajtótájékoztatója a Grand Café mozitermében. Fotó: Sándor Judit


A kezdeményezés egyik fontos célja, hogy az irodalom és az olvasás népszerűsítése mellett a fenntartható közlekedés eszközeit ajánlja a látogatók figyelmébe. Mint a szervezők korábban írták, tervük, hogy úgy juttassanak el mindenkit egyik programról a másikra, hogy közben se a kerék, se a hangulat ne legyen lapos.

A kerekeken közlekedőket június 18-án délután egy különleges emléktúrára is várják, amelyen Balog József és Turi Tímea vezetésével József Attila szegedi tartózkodásához kötődő helyszínekre látogathatnak el az érdeklődők. 
A fesztivál részletes programját a Facebook-oldalon közlő posztból kiderül, hogy a három nap alatt személyesen találkozhat a közönség, többek között Kemény Istvánnal, Závada Pállal, Tóth Réka Ágnessel, Szeles Judittal, vagy a Szegeden élő írók közül Bencsik Orsolyával, Hász Róberttel, Orcsik Rolanddal és Szilasi Lászlóval. A nemrégiben újranyitott Jazz Kocsma kertjében is lesz program – ott Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád
közösen írt, Nyuca bestiárium című könyvét mutatják be. 


A Megálló Közösségi Ház és Kövér Béla Bábszínház június 18-án, valamint 19-én délelőtt családi- és gyerekprogramokkal készül. Míg előbbi helyszínen a szegedi bábszínház interaktív játékai, kézműves vásár, bábkészítés, bográcsos ebéd, és nem utolsó sorban, Krusovszky Dénes, az Azóta őzike című gyerekverseskötet szerzője várja majd a kicsiket és nagyokat, addig a Kövér Béla Bábszínház vasárnapi programján kiscsoportos túrák formájában nyerhetnek betekintést a kíváncsi érdeklődők a kulisszák mögé, ahol megtudhatják, hogyan jut el a varázslat a könyv lapjairól a műhelyen át egészen a nézőtér elé.

Előző sztori

Tarol az infláció: 400 forint felett egy euró

Következő sztori

Egy kis lépés a megoldás felé a Cserepes soron