Idős, nehezen járó nőt raboltak ki Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vádlottak egyike az ellenálló sértettet lefogta, száját befogta és a földre szorította, addig a másik férfi kivette a nő arany fülbevalóit, illetve az ujjait egyesével kifeszegetve lehúzták a gyűrűjét is.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik Karácsony előtt vették el erőszakkal a sértett ékszereit.

A vádirat szerint a két férfi 2021. december 23. napján a koraesti órákban megszólította a Szegeden, a körtöltésen hazafelé sétáló sértettet. A vádlottak beszélgetést kezdeményeztek az idős, nehezen járó, náluk sokkal gyengébb fizikumú sértettel, melynek során egyikőjük a nő mögé került és földre rántotta őt. Ezt követően, amíg a vádlottak egyike az ellenálló sértettet lefogta, száját befogta és a földre szorította, addig a másik férfi kivette a nő arany fülbevalóit, illetve az ujjait egyesével kifeszegetve lehúzták a gyűrűjét is. A vádlottak a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket, valamint 8 napon túl gyógyuló ujjtörést okoztak. A két férfi 145 ezer forint értékű ékszereket tulajdonított el, amiket a rendőrök a nyomozás során lefoglaltak és a sértettnek visszaadtak.

A járási ügyészség a különös visszaeső vádlottakat minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az ügyészség indítványt tett a vádiratában arra is, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűnösséget a váddal egyezően beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor velük szemben a bíróság 10 illetve 9 év fegyház büntetést szabjon ki.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Odaszúrt a városnak az NB III-as osztályozót elveszítő Szegedi VSE vezetője

Videó!
Következő sztori

Mindent bevetnek a migránsok, hogy átjussanak a déli határon