Sport

Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét az FK Szeged

Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét az FK Szeged

2022. június 5., vasárnap
Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét az FK Szeged

A diszkoszvetősök 4-0-ra nyertek a Tömörkény ellen a Csongrád-Csanád megyei II. osztály 26., utolsó fordulójában.

A múlt heti, csengelei döntetlennel biztossá vált az FK Szeged bajnoki címe a megyei másodosztályban, így a zárófordulóban csak a szép búcsú volt a tét.

Bajnokcsapathoz méltón kezdtek a szegediek és az első negyedóra végén meg is szerezték a vezetést, miután Martinkovics Milán egy kipattanót értékesített. Félórányi játékot követően Heredea Máté átlövésével megduplázta előnyét a házigazda. Még a szünet előtt eldőlt a három pont sorsa: egy jobboldali beadást Frankó Dávid a kapuba csúsztatott.
A fordulást követően egy mintaszerű támadás végén a kék-feketék házi gólkirálya, Martinkovics állította be a 4-0-s végeredményt.

Az FK 1899 Szeged 65 ponttal végzett a tabella élén, négy egységgel megelőzve az ezüstérmes Balástya csapatát. A szurkolók csapata története során először lett bajnok.

Csongrád-Csanád megyei II. osztály, 26. forduló
FK 1899 Szeged-SZEOL – Tömörkény KSE 4-0 (3-0)

Szeged-Tápé, Kész Sport Aréna, 200 néző. Vezette: Tapodi Péter (Szabó Róbert, Gera Ferenc)
FK 1899 Szeged: Győri – Mucsi, Csuka (Szélpál 70.) Hegyesi P. (Szőcs 52.), Hegyesi B., Martinkovics (Dóra J. 79.), Heredea (Nagy Torma 70.), Sisák, Tóth Á. (Lengyel 52.), Bürgés, Frankó. Edző: Herczeg Gábor.
Tömörkény: Bugyi – Kovács K., Sallai Sz., Pigniczki, Ocskó, Sarusi (Majevszki 50.), Ferenczi, Szeri, Boldog, Gulyás, Pozsár. Edző: Sallai Róbert.
Gól: Martinkovics (15., 60.), Heredea (30.), Frankó (40).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.