Forró nyár után forró ősz várható a déli határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly ebben időszakában még „csak” 43 ezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra a déli határszakaszon, idén már közel két és félszer annyian, 100 ezren szerettek volna minden engedély nélkül határt lépni. Az embercsempészek száma is megszaporodott, az elmúlt év hasonló időszakában 400 embercsembészt kaptak el, idén ez a szám közel a duplája, 750-tájékoztatott Rétvári Bence a kormány facebook oldalán közzétett videóban.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a határon átjönni akarók egyre agresszívebben lépnek fel, utóval próbálnak áttörni a határkerítésen, de volt közöttük olyan, aki fegyverrel, kézigránáttal fenyegetőzött.

Úgy tűnik a nyomás nem csökken a jövőben sem, inkább nőni fog. Az ukrajnai háború nyomán az egész világon, így az Afrikában is növekvő élelmiszerárak miatt még többen fognak elindulni Európa felé és egyre több bevándorló jelenik majd meg a dél határszakaszon.

A bejegyzés egy kattintás után itt megnézhető.

Előző sztori

Több helyen is balesetveszélyesek a szegedi kerékpárutak

Következő sztori

Budafokról erősített a Szeged Csanád GA