Elsütik a vadnyugat legnagyobb pisztolyát Szegeden

Szatmári Csilla, a Móra Ferenc Múzeum közművelődési osztályának vezetője a programokat bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a járvány előtti évekhez hasonlóan a Kultúrpalota előtt újra színpadi programok várják a közönséget: lesz linedance-bemutató, koncertezik a szegedi születésű, Kanadában élő Savanya István countryzenész, western kaszkadőrök teremtenek vadnyugati hangulatot,

Strohner Ferenc magángyűjtő fegyverbemutatót tart, amely végén elsüti az 1847-es gyártású Coltját, amely a cég legnagyobb sorozatgyártásba kerülő modellje volt.

Strohner elmondta, ezt a típusi Coltot a súlya miatt nem is övön, hanem a nyeregre függesztve hordták. A Szent Iván-éji tűzgyújtás előtt pedig a Colorado Country Band koncertezik a Móra-parkban.

Fotó: Sándor Judit

Mint arról beszámoltunk, a szombaton nyíló vadnyugati kiállításon minden páros órában vezetés indul, a kiállításhoz kapcsolódva pedig jelmezes felvonulást tartanak. Azok, akik cowboynak és indiánnak öltöznek, a Dugonics térről a Kárász utcán keresztül vonulnak át a Móra-múzeumhoz, miközben kaszkadőrök tartanak majd bemutatókat.

A Várkertben régészeti bemutatót és indiános játszóházat rendeznek, a múzeum helytörténeti kiállítóhelyén, a Fekete házban tárlatvezetéseken mutatják be Joachim Ferenc festőművész kiállítását. A Tér – mozgás – játék kiállításon pedig Vásárhelyi Tamás kurátor tart fortélyos játszóházat.

Programok városszerte
A Somogyi-könyvtárban kedvezményes beiratkozási akcióval, éjszakai sétával, zenés műsorral, alkalmi bemutatókkal, egy kis kézműveskedéssel, valamint játékos gyermekprogram­mal várják az olvasókat. A MÁV-palotában a Vasúttörténeti Alapítvány gyűjteményének anyagát mutatják be interaktív vezetéssel, a Szent-Györgyi Albert Agorában, a Neumann-társaság informatika történeti kiállításán pedig újjászületik a több mint ötvenéves Mikromat kibernetikai építőkészlet. Idén először csatlakozott a programsorozathoz a Móravárosi Szakképző Iskola, ahol a Magyar Épületgépészeti Múzeummal együttműködve összegyűjtött tárgyakat láthatják az érdeklődők.

Előző sztori

Mókuskánaán az M5-ös autópálya szegedi szakaszán

Következő sztori

Hol, mennyiért strandolhatunk Szegeden és környékén?