Eljárás indult a megvert japán hallgató ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalosan is nyomozás indult annak a japán orvostanhallgatónak az ügyében, akit néhány nappal ezelőtt rasszista megjegyzések kíséretében megvertek.

Mint arról mi is beszámoltunk, bántalmaztak egy japán orvostanhallgatót néhány napja a Belvárosi hídon éjszaka. Az elkövetők a hallgató Facebook-posztja alapján érettségiző diákok lehettek, akik több rasszista megjegyzést is tettek rá. Legalábbis a négytagú csoport férfi tagjai, az egyetlen lány tagja ugyanis bocsánatot kért tőle a történtekért.

Megkerestük az ügyben a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányságot, akik arról tájékoztatták lapunkat, hogy az eset kapcsán közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

A poszt alatti hozzászólásokban egyébként nagyon sokan vállalnak szolidaritást a hallgatóval, többen meg is említették, hogy a híd be van kamerázva, így a nyomozás során hamar előkerülhetnek az elkövetők.

Előző sztori

Még Gyurcsány is kirohant Márki-Zay üléséről

Következő sztori

Brutális összeget költött kampányra a Mi Hazánk