Közélet

A stratégiai üzemanyag tartalékból segíti a kormány a bajba jutott OMV-t

A stratégiai üzemanyag tartalékból segíti a kormány a bajba jutott OMV-t

2022. június 12., vasárnap
A stratégiai üzemanyag tartalékból segíti a kormány a bajba jutott OMV-t

A zavartalan magyarországi üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében itthon is felszabadítják a stratégiai üzemanyag tartalékok egy részét belföldi felhasználásra.

Egy szombat éjszaka megjelent a kormányrendelet értelmében Magyarország 29 millió liter gázolajat és 18 millió 95-ös benzint szabadít fel a stratégiai tartalékból, annak érdekében, hogy ne legyen ellátási gond a benzinkutakon.

A készlethez elsősorban a bajba jutott OMV férhet hozzá. Mint arról a SzegedMa is beszámolt az osztrák olajtársáság schwechati finomítójában üzemzavar volt, ez pedig a cég magyarországi kútjain is ellátási problémákat eredményezett.

https://szegedma.hu/2022/06/bezarhatnak-az-omv-benzinkutjai-magyarorszagon

rendelet értelmében a kormány elvárása szerint az OMV kizárólag a magyarországi kúthálózatán és nagykereskedelmi partnereinek adhatja el az üzemanyagot, méghozzá csak az ország határain belüli kiskereskedelmi értékesítés céljából. Az OMV Hungária Kft. a felszabadított készletből eladott mennyiség 40 százalékát augusztus 31-ig, a maradék 60 százalékát október 31-ig az visszapótolja.

A Vezess.hu cikke szerint OMV mintegy 200 kutat üzemeltet Magyarországon, a cég a magyarországi benzinpiac 17-19 százalékát, a dízel esetében a 13-15 százalékát látja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.