Végül az SZMSZ kifogásolt módosításaitól is meghátrált a városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kivették a képviselők munkáját korlátozó javaslatokat az SZMSZ-módosításból. A helyi Fidesz ugyanakkor elmondása szerint nem tudott erről.

Tegnap a Városfejelsztési Bizottság módosításokkal eszközölt az SZMSZ-ben, melynek keretében a helyi Fidesz által kifogásolt valamennyi módosító javaslat kikerült az előterjesztésből. Ennek oka a vitában elhangzottak alapján az lehetett, hogy többen a városvezetésből is megtorpedózták a javaslatokat, mivel őket is korlátoznák vele.

Azonban ez nem ment ilyen zökkenőmentesen: a Fidesz-KDNP ugyanis nem tudott az állítólag tegnap megszavazott módosításról, ezért 5 perc szünetet kért, hogy megismerhesse azt.

Botka és Kovács Tamás gazdasági alpolgármester szerint mindez azért volt érthetetlen, mert a helyi Fideszből többen is ott voltak a bizottsági ülésen, ahol ez a módosítás elhangzott.

Tápai Péter egyébként a módosítás felmerülése előtt megjegyezte, hogy a méltánytalan viselkedésre vonatkozó szabálypontot ,,lex-Szabónak” nevezte el. Binszki József DK-s képviselő megdöbbentően dühősnek írta le a szegedi jobboldalt, ,,mint akiknek elveszik a játékát”, annak ellenére is, hogy mint kiderült, ,,nem szavaznak” arról, amit kifogásolnak.

Előző sztori

A sport és a katonaság egybeforr

Következő sztori

Még mindig a zárszámadásnál tartanak, de már csak személyeskednek