Politika

Végül az SZMSZ kifogásolt módosításaitól is meghátrált a városvezetés

Végül az SZMSZ kifogásolt módosításaitól is meghátrált a városvezetés

2022. május 6., péntek
Végül az SZMSZ kifogásolt módosításaitól is meghátrált a városvezetés

Kivették a képviselők munkáját korlátozó javaslatokat az SZMSZ-módosításból. A helyi Fidesz ugyanakkor elmondása szerint nem tudott erről.

Tegnap a Városfejelsztési Bizottság módosításokkal eszközölt az SZMSZ-ben, melynek keretében a helyi Fidesz által kifogásolt valamennyi módosító javaslat kikerült az előterjesztésből. Ennek oka a vitában elhangzottak alapján az lehetett, hogy többen a városvezetésből is megtorpedózták a javaslatokat, mivel őket is korlátoznák vele.

Azonban ez nem ment ilyen zökkenőmentesen: a Fidesz-KDNP ugyanis nem tudott az állítólag tegnap megszavazott módosításról, ezért 5 perc szünetet kért, hogy megismerhesse azt.

Botka és Kovács Tamás gazdasági alpolgármester szerint mindez azért volt érthetetlen, mert a helyi Fideszből többen is ott voltak a bizottsági ülésen, ahol ez a módosítás elhangzott.

Tápai Péter egyébként a módosítás felmerülése előtt megjegyezte, hogy a méltánytalan viselkedésre vonatkozó szabálypontot ,,lex-Szabónak" nevezte el. Binszki József DK-s képviselő megdöbbentően dühősnek írta le a szegedi jobboldalt, ,,mint akiknek elveszik a játékát", annak ellenére is, hogy mint kiderült, ,,nem szavaznak" arról, amit kifogásolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.