Újraindítanák a kompközlekedést Maroslele és Tápé között

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kompközlekedést 2013-ban szüntették meg hivatalosan, az M43-as autópálya megépülése után, a lecsökkent forgalomra hivatkozva. Drima Tibor maroslelei polgármester szerint viszont lenne értelme újraindítani.

ha a gépjármű-forgalom számára nem is, de gyalogos- és kerékpáros-közlekedésnek érdemes lenne újból beindítani az átkelést – ezt Maroslele polgármestere nyilatkozta a Rádió 7-nek. Ráadásként azt is hozzátette, hogy akadna is, aki vállalná az üzemeltetést. Mindössze a községet a Tiszával összekötő utat kellene felújítani hozzá.

Elmondása szerint minden, a turizmust élénkítő beruházást támogat az önkormányzat.

Meglátása szerint egyre népszerűbbek a kerékpáros kirándulások, ebből pedig Maroslele is szeretne profitálni.

A településtől a folyóig tartó út nagyjából 10 kilométer hosszú, nagyon rossz állapotban van, de kerékpárút kialakítására ideális lenne. Ez jóval olcsóbb is lenne, mint gépjárművek számára rendbe tenni.

A Maroslele-Tápé kompvonalat 2013-ban szüntették meg, arra hivatkozva, hogy az M43-as sztráda megépülésével nagyon lecsökkent az utasforgalma. A kerékpárosok illetve gyalogosok emiatt azonban 30 kilométeres kerülőúton, Algyő irányában kell, hogy közlekedjenek.

(via Rádió 7)

Előző sztori

Stummer János otthagyta a Jobbikot

Következő sztori

A megszűnő Pesti TV programigazgatója szerint a Fidesz nem ért a médiához