Politika

Megint hazudott, újra elítélte a bíróság Márki-Zay Pétert

Megint hazudott, újra elítélte a bíróság Márki-Zay Pétert

2022. május 26., csütörtök
Megint hazudott, újra elítélte a bíróság Márki-Zay Pétert

A vásárhelyi polgármester Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőről állított valótlanságokat, illetve sértette meg a jóhírnevét – számol be a Promenad24.

A lap azt írja, a Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön két pert is tárgyal, ezekből az elsőben született egyelőre ítélet. Eszerint Márki-Zay elkövette a nagy nyilvánosság előtt történő rágalmazás bűncselekményét, amikor – többek között – “többszörösen elítélt, büntetett előéletű bűnözőnek” nevezte Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőt.

A bíróság ítélete szerint ez a nagy nyilvánosság előtt tett, valótlan tényállítás alkalmas a becsület csorbítására, ezért a polgármestert bűnösként marasztalták el, és 400 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet ellen fellebbezésnek van helye. Márki-Zay következő büntetőügyében délután hozhat döntést a Békéscsabai Járásbíróság, abban az eljárásban is Szabó Bálint jelentette fel rágalmazás vádjával.

A Promenad24 értesülései szerint a vásárhelyi politikus egyébként nem jelent meg ma délelőtt, miután lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, csak ügyvédje képviselte.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.