Megint hazudott, újra elítélte a bíróság Márki-Zay Pétert

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vásárhelyi polgármester Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőről állított valótlanságokat, illetve sértette meg a jóhírnevét – számol be a Promenad24.

A lap azt írja, a Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön két pert is tárgyal, ezekből az elsőben született egyelőre ítélet. Eszerint Márki-Zay elkövette a nagy nyilvánosság előtt történő rágalmazás bűncselekményét, amikor – többek között – “többszörösen elítélt, büntetett előéletű bűnözőnek” nevezte Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőt.

A bíróság ítélete szerint ez a nagy nyilvánosság előtt tett, valótlan tényállítás alkalmas a becsület csorbítására, ezért a polgármestert bűnösként marasztalták el, és 400 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet ellen fellebbezésnek van helye. Márki-Zay következő büntetőügyében délután hozhat döntést a Békéscsabai Járásbíróság, abban az eljárásban is Szabó Bálint jelentette fel rágalmazás vádjával.

A Promenad24 értesülései szerint a vásárhelyi politikus egyébként nem jelent meg ma délelőtt, miután lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, csak ügyvédje képviselte.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Előző sztori

Soros György lázálma és fogyóban a fegyverek

Következő sztori

Hétvégén ismét Szeged lesz a kajak-kenu fővárosa