Újabb nagykiállítás érkezik Amerikából a Móra-múzeumba

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra nagy nemzetközi kiállításra készül a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a kollekció gerincét jelentő tárgyak az Egyesült Államokból fognak érkezni. Ismét figyelmet fordítanak majd az érdekes látványvilágra és az interaktivitásra is a külföldi és magyar vonatkozású tárgyak mellett.

A kiállítás témáját és részleteit szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette Fogas Ottó múzeumigazgató. A Legendás vadnyugat című tárlat  az 1850-től 1900-ig terjedő időszak cowboyait és indiánjait mutatja majd be. Láthatóak lesznek komplett viseletek, nyergek, fegyverek, lasszók, fejdíszek és békepipák.  

A mintegy 600 négyzetméteres, a múzeum szinte összes termét betöltő kiállítás feleleveníti majd a korszakhoz tartozó legendákat, megidézi a témával foglalkozó filmeket, de a magyar “indiánokat” is a múlt század utolsó harmadából.

A kiállításra érkeznek tárgyak a Néprajzi Múzeumból, a győri Xantus János Múzeumból és magángyűjteményekből is. A tárlat egyik Magyarországról érkező érdekessége Xantus János puskája, egy Henry-karabély lesz.

A tárlatot a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én fogják megnyitni.

Előző sztori

2023 végéig kaphat haladékot az olajembargóra Magyarország és Szlovákia

Következő sztori

Megvannak a töriérettségi nem hivatalos megoldásai!