Közélet

Újabb medveészlelés: Szeged környékére is eljuthat a maci?

Újabb medveészlelés: Szeged környékére is eljuthat a maci?

2022. május 26., csütörtök
Újabb medveészlelés: Szeged környékére is eljuthat a maci?

Emlékezetes "medve-kaland" tartotta lázban az országot néhány évvel ezelőtt. Egy maci Nógrád megyéből egészen Szeged határáig kóborolt, az őt üldözőket többször rendesen átverve. Akkor a macit Sándorfalva mellett kapták el, vágül a Vadasparkban pihente ki az út fáradalmait, majd szabadon engedték.

Most újabb medve kóborol az északi országrészben, szerdán Acsa és Püspökhatvan térségében látták az állatot, ahol a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei nyomára is akadtak (lásd: borítóképünk). Ki is rakták a figyelmeztető táblákat.

Csütörtökön reggel a medve már kilométerekkel arrébb, Aszódon volt, ahol a temetőnél időzött néhány órát, amiről vadkamerával felvétel is készült. A polgármesteri hivatal figyelmeztette is a lakókat.

Arra, hogy megint hatalmas kalandba kezd a maci, kevés esély van. Négy éve Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark a medvekaland után azt mondta, tény, hogy Szlovákiában sok a medve, így ott előfordulhat, hogy egy állat lakott területre téved, de nálunk csak ritkán látni mackókat. Tehát elviekben felmerülhet, hogy látunk még medvét, de nincs rá túl nagy esély. Azt pedig, hogy az a medve sem bántott senkit, az esetismétlődés kapcsán is fontosnak tartotta megemlíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.