Politika

Toroczkai: új földosztást szeretnénk!

Toroczkai: új földosztást szeretnénk!

2022. május 12., csütörtök
Toroczkai: új földosztást szeretnénk!

Toroczkai László szerint új földosztással el lehetne látni a magyar lakosságot élelmiszerrel, és ez megoldaná az élelmiszerválságot.

A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője elmondta, hogy a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Azonnali kormányzati lépéseket sürgetett az élmiszerválság elkerülése érdekében csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László.

Torockai László szerint újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre. Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig "garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel".

Mi egy új földosztást szeretnénk

- jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú

földet adnának neki.

Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra. Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába - mondta.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.