Toroczkai: új földosztást szeretnénk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Toroczkai László szerint új földosztással el lehetne látni a magyar lakosságot élelmiszerrel, és ez megoldaná az élelmiszerválságot.

A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője elmondta, hogy a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Azonnali kormányzati lépéseket sürgetett az élmiszerválság elkerülése érdekében csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László.

Torockai László szerint újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre. Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig “garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel”.

Mi egy új földosztást szeretnénk

– jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú

földet adnának neki.

Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra. Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába – mondta.

(MTI)

Előző sztori

Sárgás vízre lehet számítani Szegeden

Következő sztori

Május 12-e: a Lámpás Hölgy utódainak tiszteletnapja