Tényleg szükség van a negyedik oltásra?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Páldi Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakértője szerint lecsengőben van a koronavírus-járvány, így az emberek többségének nem kell negyedik oltás.

A szennyvizekben található koronavírus-örökítőanyag koncentrációja is szinte mindenhol stagnál vagy csökken, és a koronavírus betegek száma is jelentősen csökkent mostanra. Páldi Anna az M1-en azt nyilatkozta, lehet reménykedni abban, hogy a nyár járványmentes lesz. Hozzátette: azt, hogy mi lesz ősszel, még „meglátjuk”,

de a nyár örömeinek most lehet hódolni. 

A kockázati csoportba tartozóknak továbbra is vigyázniuk kell magukra, ezért a szakértő azt javasolja, ők továbbra is tartsák be a járványügyi szabályokat és adott esetben viseljenek maszkot.

Hozzátette, most „nem tiszta a kép” abban a kérdésben, hogy általánosan, a nem kockázati csoportba tartozó pácienseknél lesz-e szükség a negyedik oltásra. A jelenlegi álláspont szerint a kora nyári szezonban azonban biztos nem lesz rá szükség. Ezt nyilatkozta korábban Jakab Ferenc virológus és az Európai Gyógyszerügynökség is.

(Index)

Előző sztori

Üzenik a Borfesztivál szervezői: mindenki hozzon magával poharat!

Következő sztori

Kezdődik: Putyin leállította a gázszállítást Finnországba