Egészség

Tényleg szükség van a negyedik oltásra?

Tényleg szükség van a negyedik oltásra?

2022. május 20., péntek
Tényleg szükség van a negyedik oltásra?

Páldi Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakértője szerint lecsengőben van a koronavírus-járvány, így az emberek többségének nem kell negyedik oltás.

A szennyvizekben található koronavírus-örökítőanyag koncentrációja is szinte mindenhol stagnál vagy csökken, és a koronavírus betegek száma is jelentősen csökkent mostanra. Páldi Anna az M1-en azt nyilatkozta, lehet reménykedni abban, hogy a nyár járványmentes lesz. Hozzátette: azt, hogymi lesz ősszel, még „meglátjuk”,

de a nyár örömeinek most lehet hódolni.

A kockázati csoportba tartozóknak továbbra is vigyázniuk kell magukra, ezért a szakértő azt javasolja, ők továbbra is tartsák be a járványügyi szabályokat és adott esetben viseljenek maszkot.

Hozzátette, most „nem tiszta a kép”abban a kérdésben, hogy általánosan, a nem kockázati csoportba tartozó pácienseknél lesz-e szükség a negyedik oltásra. A jelenlegi álláspont szerint a kora nyári szezonban azonban biztos nem lesz rá szükség. Ezt nyilatkozta korábban Jakab Ferenc virológus és az Európai Gyógyszerügynökség is.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.